Suomalaisnäyttelijälle erikoinen pyyntö: Putoushahmo Aina Inkeri Ankeinen haluttiin hautajaisiin

Viime vuonna Aina Inkeri Ankeisena hurmannut Pilvi Hämäläinen valmistautuu taas Putoukseen. Toni Tervo

Toni Tervo

Sketsihahmo Aina Inkeri Ankeinen valloitti tuhansien suomalaisten sydämet viime keväänä.

Elämänkatsomukseltaan lievästi negatiivinen naishenkilö jäi elämään erilaisten sanontojensa sekä, höm, kauniin lauluäänensä vuoksi. Hahmo voitti Putouksen sketsihahmokilpailun ja poiki samalla esittäjälleen Pilvi Hämäläiselle mitä erilaisempia työkeikkoja.

– Kyllä niitä on riittänyt. Firman bileitä ja erilaisia messukeikkoja. Huomasin kesällä keikkaillessani Aina Inkerinä, että Suomi on tosi kaunis. Luulin tuntevani tämän maan hyvin, mutta löysin useita upeita uusia paikkoja, Hämäläinen toteaa.

Eräs Aina Inkerin keikoista sai kuitenkin Hämäläisen mietteliääksi.

– Minulta kysyttiin videotervehdystä Aina Inkerinä erään henkilön hautajaisiin. Vainaja oli ollut kova fani ja hänen viimeisiä sanojaankin oli ollut kuulemma Aina Inkerin Oi luoja ota minut jo pois täältääää, Hämäläinen kajauttaa ilmoille hahmonsa hokeman.

– Mietin pitkään onko sellaisen tekeminen soveliasta. Sovimme kuitenkin omaisten kanssa aika tarkkaan mitä sanon ja siitä tuli hyvä.

Putous oli Hämäläiselle muutenkin tuottoisa keikka ja näyttelijän kalenteri on ollut viimeaikoina täysi. Sen takia hän ei epäröinyt kun pyyntö tuli vetää ohjelman tunnusmerkiksi muodostunut sininen kauluspaita ensi keväänä taas päälle.

Vaikka tietenkin vähän jännittää.

– Otimme vähän aikaa sitten ensimmäisiä promokuvia ne paidat päällä ja ajattelin, että ei helkkari, lähdenkö oikeasti tähän hulluuteen taas mukaan. Eli ihan hyvillä mielellä mennään, näyttelijä nauraa.

Hämäläisen lisäksi tulevalla kaudella nähdään Kiti Kokkonen, Timo Lavikainen, Ernest Lawson, Mikko Penttilä, Pihla Penttinen ja Alina Tomnikov Ohjelman juontaa viime kauden tapaan Roope Salminen

– Meillä oli viime kaudella ihan superhyvä ryhmähenki. Uusiin jäseniimme en ole vielä ehtinyt kunnolla tutustumaan, mutta uskon heidän sopivan hyvin joukkoon, Hämäläinen hymyilee.

Putoukseen palaaminen tarkoittaa kuitenkin sitä, että Hämäläinen joutuu keksimään uuden sketsihahmon. Miten seurata Aina Inkeri Ankeisen menestystä?

– Tietysti sitä miettii, että miten sen voi ylittää. Kuitenkin myös samaan aikaan ajattelee, että miksi pitää ylittää, kun voi tehdä jotain erilaista. Silti, kyllä vähän paineita on, hän pyörittelee.

Pilvi Hämäläinen

Suomalainen näyttelijä.

Tunnettu erityisesti Putouksen 8. kaudesta, jolloin hänen sketsihahmonsa Aina Inkeri Ankeinen voitti koko sketsihahmokilpailun.

Ennen putousta esiintyi muun muassa Kokkolan ja Turun kaupunginteatterissa.

Toimii Ylen Villi kortti -urheilupaneeliohjelman vakiopanelistina.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut