Axl Smithin tuomio ei muuttunut hovissa – salakatselusta vuoden ja kahden kuukauden ehdollinen tuomio

Mediapersoona Axl Smith sai tuomionsa perjantaina Helsingin hovioikeudessa. Jari Kupiainen

Sanna Jompero

Helsingin hovioikeus on pysyttänyt mediapersoona ja juontaja Axl Smithin tuomion samana kuin käräjäoikeussalakatseluun liittyvässä juttukokonaisuudessa.

Hovioikeus antoi tuomionsa perjantaina, jossa se otti kantaa ainoastaan rangaistuksen pituuteen.

Smith tuomittiin Helsingin käräjäoikeudessa helmikuussa vuoden ja kahden kuukauden ehdolliseen rangaistukseenseksikumppaniensa salakuvaamisesta sekä materiaalin esittämisestä ainakin useista henkilöistä koostuvassa WhatsApp-ryhmässä. Uhreja oli yhteensä 29.

Tuomio tuli 30 salakatselusta, neljästä kunnianloukkauksesta ja kahdesta yksityiselämää loukkaavasta tiedon levittämisestä.

Kihlakunnansyyttäjä Yrjö Reenilä oli vaatinut sekä hovi- että käräjäoikeudessa Smithille ankarampaa, puolentoista vuoden ehdollista tuomiota sekä sadan päiväsakon sakkorangaistusta. Käräjäoikeus ei tuominnut Smithille sakkoja lainkaan, mutta määräsi tämän korvaamaan uhreilleen 100 000 euron edestä korvauksia sekä uhrien oikeudenkäyntikulut. Muutosta käräjäoikeuden tuomioon vaati syyttäjä.

Rikokset tapahtuivat vuosina 2014–2016. Smith oli kuvannut uhreja omassa kodissaan uhrien tietämättä. Rikosvyyhti lähti purkautumaan, kun yksi uhreista teki ilmoituksen Smithin asunnossa havaitsemastaan kamerasta poliisille.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut