Varaton vuokralainen aiheutti usean asunnon vesivahingon – HS: Taloyhtiö joutui maksumieheksi

Varattoman vuokralaisen aiheuttama vesivahinko voi päätyä taloyhtiön maksettavaksi. Näin kävi helsinkiläisessä talossa, kertoo Helsingin Sanomat

Henkilö sammui kylpyhuoneeseen ja aiheutti laajan vesivahingon sekä asuntoonsa että kaikkiin alapuolella oleviin asuntoihin.

Kotivakuutusta ei ollut vuokralaisella eikä asunnon omistajalla. Taloyhtiöllä oli kiinteistön täysarvovakuutus, mutta vakuutusyhtiö päätti olla korvaamatta vahinkoa.

Helsingin Sanomien haastattelemien asiantuntijoiden mukaan kyseinen tapaus on kinkkinen. Törkeästä huolimattomuudesta – jollaiseksi suihkuun sammuminen voidaan katsoa – aiheutunut vahinko ei yleensä kuulu korvattaviin. Toisaalta osakkaan olisi ollut syytä vaatia vuokralaiseltaan kotivakuutus.

Se, että syntyykö sosiaalitoimelle korvausvastuuta, ei myöskään näytä todennäköiseltä.

Varatuomari, kiinteistö- ja immateriaalioikeuksiin erikoistuneen asianajotoimisto Propertan osakkaan Petri Keskitalon mukaan oikeusjärjestelmässämme on piirre, että kun on varaton, ei joudu vastaamaan asioistaan.

–Aiheutuneet remonttikustannukset täytyy kuitenkin jonkun maksaa. Tässä tapauksessa luultavasti taloyhtiön, Keskitalo arvioi.

–Aina kysytään, onko tämä oikein. Se on monitulkintainen asia. Kun omistaa asioita, ottaa tiettyjä vastuita ja velvollisuuksia sekä niiden myötä riskejä kantaakseen.

Lue lisää aiheesta

Mainos: HotLips

Etusivulla nyt

Mainos: Suomen luontokeskus Haltia

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut