Suomen uusimmassa Mäkkärissä on kuusi itsepalvelukioskia – ilmaisia hampurilaisia jaossa

RAVINTOLAT Mäkkäri ei ole tehnyt uusia avauksia useampaan vuoteen, mutta nyt Kehä I:n varrelle aukeaa täysin uusi ravintola.

Marko Saurén on Kivikon McDonald'sin yrittäjä, hän on yrittäjänä myös Pukinmäen McDonald'sissa. Kivikon ravintola avautui uudessa rakennuksessa. Jussi Vehkasalo

Jussi Vehkasalo

Helsingin Kivikkoon avataan uusi McDonald’s-ravintola, jonka yrittäjänä on myös Pukinmäen McDonald’s-ravintolassa yrittäjänä oleva Marko Saurén

Uutta ravintolaa varten rakennettu uudisrakennus sijaitsee Kehä I:n kupeessa.

–Hampurilaisravintola-alalla on kova kilpailu ja on paljon tarjontaa. Kilpailussa pitää olla mukana. Kaikki ulkona syöty ruoka on mahdollisuus McDonald'sille, Saurén sanoo.

Kilpailua ovat lisänneet Suomeen rantautunut Burger King sekä yleinen burgeribuumi.

Uusia, ketjuihin kuulumattomia burgereriravintoloita on avattu Helsinkiin iso nippu. Burgerivaihtoehdot ovat ilmestyneet myös monien muiden ravintoloiden ruokalistoille muiden ruokien sekaan.

Saurén on ollut 31 vuotta tekemisissä McDonald's-brändin kanssa.

Kaksi vuotta sitten hän aloitti yrittäjänä Pukinmäen McDonald'sissa.

–Uudet asiat kiehtovat minua ja toivon, että liiketoiminta Kivikossa pyörii niin hyvin, että toimintaa olisi edelleen mahdollisuus laajentaa.

Kivikossa on myös kuusi itsepalvelukioskia, joissa asiakkaat voivat tehdä tilaukset ja maksaa ne.

–Ruuat ja juomat tulevat tilauksen ja maksun jälkeen pöytiin tarjoiltuina asiakkaille, Saurén jatkaa.

Lapsille Kivikossa on pelipöytä ja yhdessä pöydässä on tablettitietokoneita asiakkaiden käyttöön.

–Autokaistoja meillä on kaksi ja samaten tilauspisteitä.

Suomessa on nyt 65 McDonald's-ravintolaa, joista yli 90 prosenttia on yksityisten lisenssinhaltijoiden eli yrittäjien omistuksessa. Yrittäjiä on yhteensä 14. Suomen McDonald'sin uutena toimitusjohtajana aloittaa 1. joulukuuta Olli Johansson Hän on toiminut McDonald’sin talousjohtajana. Nykyinen toimitusjohtaja Thomas Kelly jatkaa Ruotsin McDonald’sin toimitusjohtajana.

McDonald’s Kivikko juhlii jakamalla 30 ilmaista Mac Jr. -hampurilaista päivittäin kello 10 alkaen avajaisten ajan, 3.–12. marraskuuta.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut