Helsingin uusin kauppakeskus avautuu torstaina – 15 ravintolaa, tavoitteena olla "itähelsinkiläisten kohtauspaikka"

Easton avautuu torstaina. Keskon hankkeessa on myös laajentumisvara, mutta keskuksen kakkosvaiheesta ei ole investointipäätöstä, Keskosta kerrottiin HU:lle syyskuussa. Kesko

Kaisa Paastela

Helsingin uusin kauppakeskus Easton Helsinki avautuu Itäkeskukseen torstaina kello 10 vanhan Citymarketin paikalle.

Keskuksesta löytyy erilaisia ravintoloita ja kahviloita sekä uuden sukupolven K-Citymarket ruoan verkkokauppoineen. Uusi kauppakeskus liikkeineen tarjoaa työtä noin 300 henkilölle.

Asiakkaat haluavat kauppareissuiltaan nykyään elämyksiä, Keskossa uskotaan. Kuluttajat tekevät entistä tietoisempia valintoja ja rytmittävät ostoksiaan viikonpäivien mukaan.

Eastonin K-Citymarketin kauppiaspari Mika ja Anne Timonen tuntevat asiakkaansa sekä ajankohtaiset ruokatrendit.

–Ruokakaupan yli 30 000 tuotteen valikoimaan kuuluu niin paikallisia lähituotteita kuin eksoottisimpia erikoisuuksiakin. Tuttua vanhasta kaupasta on henkilökunta. Kaikki muu on uutta, Mika Timonen kertoo.

K-Citymarketin tarjontaan kuuluu ruoan verkkokauppa tuotteiden kotiinkuljetuksella. Eastonin parkkihalliin avautuu ruoan verkkokauppatilausten noutopiste.

Eastonissa on yhteensä 15 kahvilaa ja ravintolaa. Ravintolaskaalaan kuuluu niin aasialaiset keittiöt, pizzeriat kuin hampurilaispaikatkin mehu- ja smoothiebaaria unohtamatta. Eastonin sivujen mukaan keskukseen on tulossa esimerkiksi Pizza Hut, Fafa's, Classic American Diner, Chalupa ja Villa Nepal.

Kahviloita Eastonissa on useita kotoisista pullapuodista kansainvälisiin ketjuihin.

–Haluamme, että Easton on itähelsinkiläisten uusi kohtauspaikka, jossa voi piipahtaa tai viipyä pidempään vaikka lounastauolla, ennen ruokakauppaan menoa tai sen päätteeksi, kauppakeskuspäällikkö Mika Ohenoja sanoo.

Eastonista löytyy lääkäriasema, apteekki, Alko, Posti, DHL:n pakettinoutopiste ja SmartPosti ja kaksi pesulaa. Keskuksessa on myös kännykänkorjauspiste, luontaistuotekauppa, lemmikkiruokaliike, karkkikauppa sekä herkkukauppa, kampaaja sekä kauneushoitola. Kuntosali on auki 24/7.

Easton palvelee osoitteessa Kauppakartanonkatu 3 ma–la kello 8–22 ja su kello 10–22. Parkkihallissa on tilaa 1100 autolle.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.