Ylen toimittaja paisuvan mediakohun keskellä – äänestä mitä mieltä olet

SOMEKOHU Ylen ja Journalistiliiton asiamiehet ja etiikkapäällikkö eivät halua kommentoida.

Ylen toimittaja ja Pressiklubiajuontava Sanna Ukkola on joutunut paisuvan somekohun keskelle.

Tapahtumat juontavat viime perjantain Pressiklubiin, jossa Ukkolan johdolla käsiteltiin niin kutsuttua kulttuurista omimista. Osa katsojista suuttui Ukkolalle tämän käytettyä ohjelmassa Pohjois-Amerikan alkuperäiskansan päähinettä. Ukkolan katsottiin loukanneen alkuperäiskansoja.

Uudelle tasolle kohu nousi, kun anarkisti ja blogisti Suvi Auvinen kirjoittiImage-lehden blogissaan, että Ukkola olisi vaatinut potkuja häntä Twitterissä arvostelleelle Etelä-Pohjanmaan opiston opettajalle Tero Hannulalle

Hannula teki Pressiklubi-ohjelman jälkeen Twitteriin äänestyksen siitä, pitäisikö Sanna Ukkolalla olla seuraavassa Pressiklubissa päässään aasinhattu, perussuomalaisen puolueen lippalakki, KKK-huppu vai pullollinen Erikeeperiä.

Hannula kertoi saaneensa työpaikallaan maanantaina kutsun tulla keskustelemaan "some-asiasta". Sanna Ukkola oli ottanut opettajan työnantajaan yhteyttä.

KUVA: Tästä Twitter-äänestyksestä Sanna Ukkola loukkaantui.

Sanna Ukkola kommentoi kohua julkisella Facebook-seinällään.

–Olen jättänyt Suvi Auvisen blogikirjoituksesta oikaisupyynnön Imageen. Auvinen väittää kirjoituksessaan ja Twitter-tilillään asioita, jotka eivät pidä paikkaansa. Auvinen väittää blogissaan, että yritän saada potkut yksityishenkilölle. Tämä ei pidä paikkaansa, Ukkola kirjoittaa.

–On totta, että olen lähestynyt Hannulan esimiestä, mutta en ole vaatinut hänelle potkuja. Olen pyytänyt esimiestä ottamaan Hannulan kirjoitukset esille ja keskustelemaan niistä. Auvinen myös väittää, että esimies ei nähnyt Hannulan toiminnassa mitään huomautettavaa. Tämäkään ei pidä paikkaansa. Päinvastoin hän totesi, että Hannulan twiiteissä ylittyy sopivuuden raja.