Jätemäelle halutaan kahdet uudet portaat – Alamäkipyöräilijöille aidattu alue

Malminkartanon täyttömäelle ehdotetaan rakennettavaksi kahdet uudet portaat. Uudet lyhyemmät portaat haluttaisiin mäen molemmille puolille. Vanhoja portaita kehitettäisiin leventämällä ja valaisemalla ne.

Nykyiset portaat ovat hyvin suositut porrasliikunnassa ja uusilla portailla haluttaisiin vähentää portaiden ruuhkia ja monipuolistaa alueen reittejä.

Juuri valmistuneessa Malminkartanon täyttömäen ideasuunnitelmassa esitetään myös, että mäeltä varattaisiin alamäkipyöräilylle alue, joka olisi rajattavissa ja vuokrattavissa pyöräilijöiden käyttöön.

Suunnitelmassa väläytellään myös alueen rinteisyyttä hyödyntävän rinneliikunta-alueen rakentamista.

Ideasuunnitelma on tehty kaupungin Lähiöprojektin ja eri virastojen yhteistyönä. Suunnitteluun osallistui myös alueen asukkaita ja käyttäjiä.

Ideasuunnitelma on ensimmäinen osa Malminkartanon uudistushanketta ja sen on laatinut Ramboll Finland Oy. Suunnitelma toimii pohjana alueelle tehtäville tarkemmille toteutukseen liittyville suunnitelmille.

Noin 90 metrin korkeuteen kohoava täyttömäki on Helsingin korkein kohta ja samalla Malminkartanon maamerkki.

Lähivuosina Malminkartanon täyttömäen lähelle rakennetaan runsaasti uusia asuntoja. Mäen käyttöasteen uskotaan kasvavan entisestään.

Lue tästä: Malminkartanon täyttömäki on suosionsa huipulla.

Lisää aiheesta

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut