Homopareja vihkinyt pastori sai vakavan moitteen – vaatii nyt oikaisua

Samaa sukupuolta olevien parien vihkimisestä vakavan moitteen saanut pastori Kai Sadinmaa vaatii oikaisua Helsingin hiippakunnan tuomiokapitulin päätökseen.

Tuomiokapituli antoi Sadinmaalle 13. syyskuuta vakavan moitteen ja kehotti pysymään pappislupauksessaan.

Tiistaina jätetyssä oikaisuvaatimuksessa Sadinmaa vaatii tuomiokapitulia muuttamaan päätöstä, sillä se ei hänen mukaansa perustu kirkkolain eikä minkään muunkaan lain säännöksiin.

Sadinmaan mukaan hän ei ole myöskään rikkonut pappislupaustaan, sillä pappislupauksessa ei ole mainintaa vain eri sukupuolta olevien henkilöiden vihkimisestä.

–Koska Sadinmaa kokee noudattaneensa lakia, ei hän ole siksi rikkonut pappislupaustakaan. Jos kirkon säännöstö ei ole vallitsevan lainsäädännön tasalla, on se kirkon vastuulla. Tämän vuoksi Sadinmaa kokee, että annettu seuraamus on rangaistuksenluontoinen, asianajaja Juha-Pekka Hipin laatimassa tiedotteessa todetaan.

Sadinmaan mukaan samaa sukupuolta olevien vihkimisestä ei tulisi antaa mitään seuraamusta.

Kallion seurakunnassa työskennellyt Sadinmaa on ensimmäinen pappi Suomessa, josta tehtiin kantelu tuomiokapituliin samaa sukupuolta olevien parien vihkimisestä.

Sadinmaa toimitti vihkimiset tasa-arvoisen avioliittolain tultua voimaan maaliskuun alussa sekä heinäkuussa.

Tiistaina Oulun hiippakunnan tuomiokapituli antoi puolestaan

Tiistaina Oulun hiippakunnan tuomiokapituli antoi puolestaan pastori Árpád Kovácsille kirjallisen varoituksen samaa sukupuolta olevan parin kirkollisesta vihkimisestä. Oulun tuomiokapituli katsoi päätöksessään, että pastori Kovács toimi vastoin pappisviran velvollisuuksia ja pappislupausta.

Päätöksestä äänestettiin (5–2) ja kaksi jäsentä jätti eriävän mielipiteen.

Lisää aiheesta

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut