Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Joona, 12, keräsi pulloilla 2 000 euroa matkarahaa – äidille satelee nyt treffikutsuja

UNELMA 12-vuotias vantaalainen Joona Ritakorpi lentää tällä viikolla Floridaan.

Myyrmäkeläisellä Joona Ritakorvella, 12, oli kesälle kova tavoite. Hän aikoi saada pulloja keräämällä kasaan noin 500 euroa, jotta hän voi ostaa lentoliput Kaliforniaan. Unelmana oli päästä kokemaan Disneyland. Ritakorven pullotempauksesta kertoi kesäkuussa ensimmäisenä Vantaan Sanomat.

Poika ylitti tavoitteensa kirkkaasti, säästössä on nyt yli 2 000 euroa. Tienesteillä on ostettu lentoliput ja lähtö on torstaina.

– Lähdemme Floridaan. Joona halusi vaihtaa matkakohdetta, koska Floridassa on se suurin ja mahtavin Disney World, Ritakorven äiti Minna Vesanto kertoo.

Tärkeintä on kuitenkin, että lapset kasvavat pärjäämään tässä maailmassa."

Ritakorpi on palauttanut kauppaan valtavia pullomääriä. Keskimäärin pullopantti on 20 senttiä, joka tarkoittaa että yli 10 000 pulloa on viety kauppaan.

Nyt edessä on 8 päivän unelmamatka. Ritakorpi maksaa itse lento- ja huvipuistoliput, äiti kustantaa asumisen ja ruoat. Huvipuistossa on tarkoitus viettää jopa kuusi päivää.

– Joona haluaa maksaa kiitoksena isoveljelle avusta myös hänen huvipuistoliput ja delfiiniretken, Vesanto kertoo.

Perhe lentää Floridaan kotimaisin siivin.

– Joonalle oli ehdottoman tärkeää, että suosimme kotimaista lentoyhtiötä ja lennämme Finnairilla. Joona piti sitä tärkeänä muun muassa siksi, koska niin moni on auttanut häntä onnistumaan projektissa, Vesanto sanoo.

Äiti on valtavan ylpeä poikansa ahkeruudesta.

– Myös ihmisten Joonalle antama tuki ja tsemppaaminen on ilahduttanut. Ja se, että Joona ei lannistunut, vaikka tuli negatiivistakin palautetta.

Kun sana pojan yritteliäisyydestä levisi, hän sai useita yhteydenottoja ihmisiltä, jotka halusivat tukea projektissa.

– Isoveli auttoi ja kyyditsi autolla Joonaa, koska ihmisten lahjoittamat pullomäärät saattoivat olla niin valtavia, ettei niitä olisi voinut pyörällä kuskata kauppaan.

Ritakorpi sai pulloprojektilleen myös pieniä yksityisiä lahjoituksia. Hän kantoi kauppaan monta kassillista pulloja, joista ei saanut rahaa.

– Joonalla on suuri halu tehdä hyvää. Veljensä kanssa he päättivät, että kaikki pullot viedään saa rahaa tai ei.

Miehet soittavat suoraan tai laittavat Facebookissa viestiä."

Myös Vesanto on saanut lukuisia yhteydenottoja.

– Treffipyyntöjä on tullut useita, viime viikolla taisi tulla kolme. Miehet soittavat suoraan tai laittavat Facebookissa viestiä, Vesanto nauraa.

– Kesän aikana tuli myös paljon palautetta, lähinnä kiitosta upeasta kasvatustyöstä. Sain yhden kukkalähetyksenkin. Siinä oli onnittelut hyvästä kasvatustyöstä. Jotkut ovat toivoneet vinkkiä oman nuoren kanssa, hän jatkaa.

Vesanto sanoo yhteydenottojen määrän yllättäneen. Hän kertoo kasvatuksessaan kannustavan yritteliäisyyteen.

– Olen opettanut, että raha ei kasva puussa, vaan sen eteen on tehtävä töitä. Vaikka lapsia on ihana hemmotella ja rakastaa melkein rikki, niin kaikkea ei voi aina antaa. Silitellä ja halia täytyy, meilläkin tehdään sitä paljon. Tärkeintä on kuitenkin, että lapset kasvavat pärjäämään tässä maailmassa, hän korostaa.

Matkan jälkeen Ritakorpi aikoo jatkaa pullojen keräämistä.

– Joona on kertonut haluavansa mennä 4H-yhdistyksen yrittäjäkurssille ensi vuonna kun täyttää 13 vuotta. Hän aikoo perustaa oman yrityksen, Vesanto sanoo.

LUE MYÖS:

Joona, 12, kerää pulloja päästäkseen Disneylandiin – "Lippuihin tarvitaan yli 1200 pulloa"