Poliisin haalarikamerahanke etenee – USU: Hyöty on kiistaton

toimitus

Poliisin haalarikameroiden käyttöönotto valtakunnallisesti etenee, kirjoittaa Uutissuomalainen. Poliisi laatii parhaillaan ohjeistusta virkapukuun tai varusteisiin kiinnitettävistä haalarikameroista, jotka saatetaan ottaa käyttöön jo ensi vuonna.

– Ohjeistuksen luominen on osa valmisteluvaihetta. Nyt on tarkoitus luoda raamit sille, kuka päättää kuvaamisesta ja mikä on sallittua ja mikä ei. Ennen kuin ohje vahvistetaan ja annetaan lausuntokierroksen jälkeen, ei aikataulusta voida puhua. Kaikki riippuu myös rahoituksesta, josta ei ole vielä päätöksiä, työryhmän puheenjohtajana toiminut ylikomisario Sami Hätönen sanoo Uutissuomalaiselle.

Helsingin poliisilaitoksella on ollut yli vuoden koekäytössä 30 haalarikameraa. Työryhmän mukaan kameroiden hyöty on kiistaton. Hätösen mukaan kamera ei tuo poliisin toimivaltuuksiin mitään uutta.

– Poliisi on aina kuvannut, mutta nyt haalarikamera vapauttaa kädet muuhun käyttöön. Kameroilla on ennen kaikkea ennaltaehkäisevä vaikutus, sillä tähän mennessä vain poliisia on voinut kuvata ja ladata videon saman tien Youtubeen kaikkien katsottavaksi.

Uutissuomalainen kertoo, että haalarikameroiden käyttö on mahdollista jo nykylainsäädännön puitteissa.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut