Helsingin uusi urheiluareena ja kylpylä maksaisivat 110 miljoonaa euroa – "Yritämme tehdä ei-bunkkerimaisen kokonaisuuden"

PALVELUT Royal Areena Oy:n Kim Sussmann oli mukana puuhaamassa myös monitoimiareenaa Espoon Tapiolaan. Hanke haudattiin viime vuonna Espoon kaupungin päätöksellä.

Jätkäsaareen halutaan rakentaa Helsingin suurimmista urheiluareenoista. Alustavissa suunnitelmissa 11-kerroksisen areenan rakentamisessa tullaan käyttämään paljon lasia ja sen rakentaminen voisi alkaa vuoden 2019 loppupuolella.

Samoihin aikoihin areenan viereen ryhdytään rakentamaan lähes yhtä korkeaa ja noin 300-huoneista kylpylähotellia sekä viereen pysäköintitaloa 400 autolle.

–Tarkoitus on tehdä urheiluareenasta sekä kylpylähotellista kiinnostava kokonaisuus ja Jätkäsaaren urheilupuiston sydän, kertoo Royal Areena Oy:n hallituksen jäsen Kim Sussmann

Areenan kellarikerrokseen on tulossa kaksi jääkiekkokaukaloa ja ylimpiin kerroksiin 8–10 sisätenniskenttää, joista osa olisi erillisen tennisklubin käytössä. Saman katon alle tulisi myös 6–8 padel-kenttää, kuntosali, hyvinvointi- ja hierontapalveluita sekä kahvila. Padel on mailapeli, jossa yhdistetään tenniksen ja squashin ominaisuuksia.

Urheiluareena tullaan rakentamaan mahdollisimman avaraksi ja niin, että esimerkiksi kahvilasta näkisi joka puolelle hallia.

–Yritämme rakentaa kokonaisuuden, jossa ihmiset viihtyvät, eikä se olisi bunkkerimainen. Pelien jälkeen voisi jäädä katsomaan, kun muut pelaavat.

Rakennukseen tulisi tiloja mahdollisesti myös voimistelijoille sekä ravintola.

–Kaupungilla on tahtotila, että kylpylähotellin ja urheiluareenan kivijalassa, Ahdinaltaan edessä olisi kävelybulevardi, jossa olisi kahviloita sekä ravintoloita, Sussmann täydentää.

Suunnitelmat ovat vielä suuntaa-antavia. Kaupunkiympäristölautakunta hyväksyi tällä viikolla Royal Areenan suunnitteluvarauksen. Tämän jälkeen alkaa hankkeen tarkempi suunnittelu ja asemakaavan laatiminen.

Jätkäsaaren kylpylähotelli rakennetaan urheiluareenan viereen. Hotellin kylpylöineen toivotaan palvelevan niin lapsiperheitä, turisteja kuin pidempiaikaista majoitusta tarvitseviakin, sillä osa huoneista varustetaan minikeittiöillä.

Myös kaupunki pitää Jätkäsaarta luontevana paikkana erilaisille liikunta- ja matkailupalveluille ja on jo pitkään etsinyt erilaisia toimijoita alueelle.

–Valtaosa Suomesta Tallinnaan suuntautuvasta matkustuksesta on vapaa-ajan matkailua, joten miksi matkailijat eivät takaisin tullessa viivähtäisi vielä hetken Jätkäsaaressakin, sanoo alueen projektinjohtaja Outi Säntti

Alkujaan jättimäisen urheilu- ja kylpyläkeitaan ei ollut tarkoitus edes tulla Jätkäsaareen.

– Olimme kaupunkiin yhteydessä reilu vuosi sitten ja tutkimme eri sijoitusvaihtoehtoja. Puhuimme ensin Hernesaaresta, mutta kaupunki ehdotti, että kiinnostaisiko meitä kuitenkin Jätkäsaari, Sussmann kertaa.

Sussman oli mukana myös Espoon Tapiolan jalkapallostadionin hankkeessa, jonka suunnitteluvarausta Espoon kaupunki ei viime vuonna enää jatkanut.

Tapiolaan suunniteltiin 50 miljoonaa maksavaa monitoimiareena, myös yksityisellä rahalla. Vuonna 2016 HU:n sisarlehden Länsiväylän haastattelussa Kim Sussman kertoi, että summasta ei ollut koossa edes miljoonaa euroa, sen sijaan Sussmann sanoi, että osakkaiden rahaa oli hankkeeseen palanut yli miljoona. Lue Länsiväylän juttu täältä.

Lopulta Espoo tuli tulokseen, että hanke olisi rajannut liikaa urheilupuiston muita kehittämismahdollisuuksia

Puoli miljoonaa kävijää vuodessa

Kaupunkiympäristölautakunta hyväksyi tällä viikolla Royal Areena Oy:n suunnitteluvarauksen urheiluareenan, kylpylähotellin ja pysäköintilaitoksen rakentamista varten.

Royal Areena ryhtyy varauksen jälkeen tekemään tarkempia suunnitelmia.

Noin kaksi vuotta kestävä rakentaminen voisi alkaa vuoden 2019 lopussa.

Royal Centeriksi ristitty 50 000-neliöinen urheilun, vapaa-ajan ja matkailun keskittymä toteutetaan yksityisellä rahalla.

Rakentaminen maksaa noin 110 miljoonaa euroa.

Kävijöitä odotetaan olevan yhteensä 500 000 vuodessa.

Lisää aiheesta

Lue lisää aiheesta

Mainos: Helsingin kaupunki

Mainos: Helsingin kaupunki

50-luvun kerrostalo puolitti lämmityskulunsa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut