Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vapaavuori ja Sinnemäki jalkautuvat lähiöihin – kimpparuokailuun voi tuoda omat eväät

Lähiöfest2017-tapahtumatorit kutsuvat kaupunkilaisia 30.9. ja 1.10. lähiöihin syömään yhdessä, keskustelemaan kaupungin uudistumisesta sekä kokemaan elävää toritunnelmaa.

Tapahtumatorit aukeavat 30.9. Vuosaareen ja Malmille sekä 1.10. Pohjois-Haagaan ja Herttoniemenrantaan. Toreilla kaupunkilaiset pääsevät keskustelemaan kaupungin muutokseen liittyvistä ajankohtaisista aiheista suoraan asiantuntijoiden kanssa. Kulmalavojen ohjelmassa ovat pormestari Jan Vapaavuoren ja apulaispormestari Anni Sinnemäen puheenvuorot.

Kaikilla toreilla syödään yhteisessä pöydässä kaupunkilaisten kuvittaman pöytäliinan ääressä katetussa ulkotilassa. Kaupunkilaiset haastetaan mukaan nauttimaan joko omia tai paikan päältä torien ruokatoimijoilta hankittuja herkkuja.

Kaupunkikehityksen miniseminaareissa puhuttavat lähiöiden ajankohtaiset aiheet: Kuka tarvitsee korkeaa rakentamista? Voiko Helsingillä olla useampiakin keskustoja? Mitä mahdollisuuksia täydennysrakentamisessa voi olla taloyhtiöille? Ohjelmaa voi seurata oleilutilateltasta.

Vuosaarelaisille esitellään Meri-Rastilan kaupunkiuudistusta ja Vuosaaren keskustan arkkitehtuurikilpailua. Malmilaisilta kysytään, minne he toivovat uusia asuntoja ja palveluita sekä esitellään Ylä-Malmin raitin ja Longinojan puiston ideasuunnitelmia. Haagalaiset pääsevät kysymään faktat Raide-Jokerista ja tutustumaan käynnistyviin hankkeisiin ja täydennysrakentamisen helmiin. Herttoniemeläiset kutsutaan mukaan luomaan alueen visiota ja tutustumaan Laajasalontien kaupunkibulevardin ideoihin.

Kullakin torilla on lisäksi runsaasti ohjelmaa kaiken ikäisille. Haagan ja Herttoniemen toreille avautuvat lasten liikuntahulinat. Herttoniemen torin Farmers' marketilta löytyy lähiruokaa ja asukastalo Ankkuri järjestää paikan päällä kirpputorin. Vuotalolta tekemistä löytyy tarrojen tuunauksesta Longboard-lautailuun ja Meri-Rastilan rakentamiseen Minecraft-pelissä.

Malmitalolla torikävijät kutsutaan liikkeelle tanssin ja laulun tahtiin. Lapsia ilahduttaa Pellekaija Pumin konsertti. Pohjois-Haagassa kohtaavat uusi ja vanha. Taikahiekkalaatikko kutsuu aikuisenkin leikkimään ja elävästä kirjastosta voi lainata kiinnostavia ihmisiä.

Kaikille toreille pystytetään katutaideseinät, joille kaupunkilaiset pääsevät taiteilemaan terveisensä lähiöihin. Toreille tuovat ohjelmaa kaupungin lisäksi lukuisat toimijat yhdistyksistä yrityksiin. Toreille on vapaa pääsy. Tuoreimmat ohjelmatiedot päivittyvät Facebook-tapahtumiin.

Lähiöfest2017 on 25.9.–1.10. kymmeneen Helsingin lähiöön levittäytyvä tapahtuma. Festivaali on tiettävästi laajin Suomessa järjestetty lähiöihin keskittyvä tapahtuma. Tapahtuman tuottaa Egnahem Mediaja tekemässä on lukuisia yrityksiä, yliopistoja, yhdistyksiä ja muita toimijoita. Helsingin kaupunki on Lähiöfest2017-päätukija.

Tapahtumakaupunginosia ovat Kannelmäki, Vuosaari, Herttoniemenranta, Kontula, Lauttasaari, Siltamäki, Pohjois-Haaga, Jakomäki, Malmi ja Kalasatama. Lisätiedot: www.lähiöfestivaali2017.fi