"Ihminen ei elä pelkästä viihteestä" – Ivana Helsinki järjestää uuden festarin Helsingissä

Paola Suhonen on mukana uutuusfestarilla. Antti Karjala

Riikka Jokinen

Vuosaaressa järjestetään 20.–21. lokakuuta uusi aikuisille suunnattu kaupunkifestivaali Superwood Festival.

Ivana Helsingin järjestämä festivaali tarjoaa musiikkia, puhetta, kuvataidetta ja kasvisruokaa. Tapahtuma pidetään Hotelli Rantapuistossa ja sen ympäristössä.

–Kyse on ainutlaatuisesta kulttuurifestarista syksyisessä Helsingissä, linjaa Ivana Helsingin tuottaja Pirjo Suhonen festivaalin tiedotteessa.

Festivaalilla esiintyvät muun muassa parin vuoden hiljaiselon jälkeen paluun lavoille tekevä Uusi Fantasia, kotimaisen räpin legenda MC Taakibörsta, Teosto-palkinnon tänä vuonna voittanut Mikko Joensuu, Shivan Dragn, DJ Kridlokk, yhdessä esiintyvät räppärit Eevil Stöö ja Kube, Ona Kamu, Pykäri ja Disco Ensemble -yhtyeen Miikka Koiviston Hisser.

Yksi lavoista on omistettu kokonaan uusille tulokkaille.

Festivaalilla kuullaan myös 20 minuutin puheenvuoroja pinnalla olevista aiheista. Tutkija-blogisti Saara Särmä puhuu feminismistä, filosofian tohtori Timo Airaksinen rakkaudesta, tutkija Ali Hersi Liban suomen ja somalin kielen samankaltaisuudesta sekä Tero Kivinen eläinten oikeuksista globaalissa oikeuskäytännössä.

–Me uskomme, että ihminen ei elä pelkästä viihteestä. Tänä aikana, jos koskaan, tarvitaan tietoa ja ymmärrystä pinnallisen tiedon takana, Suhonen sanoo.

Festivaalilla on esillä myös nuorten suomalaistaiteilijoiden kuvataidetta. Näyttelyn on kuratoinut Finnish Art Agencyn Laura Köönikkä.

Lisäksi Paola Suhonen kuratoi 2,5 tunnin metsäseikkailun Woodtourin, joka yhdistää yllätysesiintyjiä, musiikkia ja visualisuutta.

Festivaalin ruokatarjoilu on pelkkää kasvisruokaa.

Ikäraja on tapahtumaan 18 vuotta.

Kommentoi

Mainos: Helsingin Uutiset

Pääkaupungin keskusta on edelleen the place to be – katso tästä ytimen tarjonta

| Päivitetty

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut