Pohjoisbaanan avajaiset järjestetään torstaina

Pohjoisbaana kulkee pääradanvartta Pasilasta Käpylään. Kuva rakennusajalta. Päivi Tuovinen

Riikka Jokinen

Pasilan ja Käpylän välisen Pohjoisbaanan virallisia avajaisia vietetään torstaina 28. syyskuuta kello 16–19. Samalla juhlistetaan pyöräilyn syyskauden avajaisia.

Kolmituntisessa tapahtumassa on luvassa muun muassa Helsingin polkupyöräilijät Hepo ry:n kanssa järjestetty avoin pyöräkulkue, baanan avaaminen nauhanleikkuulla, puheita ja yhteistyökumppaneiden esittelypisteitä, kertoo kaupungin pyöräilykoordinaattori Niklas Aalto-Setälä

Tapahtuma järjestetään baanan Pasilan päässä.

1,6 kilometriä pitkän, pääradanvartta kulkevan pyöräreitin rakentaminen alkoi elokuussa 2016. Reitti avattiin käyttäjille elokuun lopussa 2017.

Pohjoisbaana liittyy sekä etelässä että pohjoisessa nykyisiin väyliin ja kuuluu pyöräliikenteen runkoväylien eli baanojen verkkoon.

Kaupungin suunnitelmana on rakentaa koko kaupungin kattava, kaikkiaan 130 kilometrin baanaverkko, joka yhdistää suurimmat asuin- ja työpaikka-alueet.

Baanoista on tarkoitus tehdä mahdollisimman suoria ja tasaisia, jotta ne mahdollistavat nopean pyöräliikenteen. Sujuvuutta edistetään myös muun muassa pysähdysten minimoinnilla, risteysjärjestelyillä, valaistuksella ja talvihoidolla.

–Helsingin tavoitteena on saavuttaa polkupyöräilyssä 15 prosentin kulkumuoto-osuus vuoteen 2020 mennessä, muistuttaa Pohjoisbaanan projektinjohtaja Jukka Repo kaupungilta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.