Hulppeista asunnoista tulee näkymä Helsingin "näyteikkunaan" – "Hintahaarukka 10 000 euron molemmin puolin"

Keskon entiseen pääkonttoriin Helsingin Katajanokalle remontoidaan viitisenkymmentä korkeatasoista kaupunkiasuntoa puolitoista vuotta kestävässä remontissa.

Rakennusliike Lehto Group kertoi maanantaina solmineensa sopimuksen historiallisen rakennuksen remontista.

Toisena osapuolena on kiinteistön omistava holdingyhtiö Helsingin Satamakatu 3 Holding Oy, joka tunnettiin aiemmin Katajanokan Skyline Oy.

Lehto Groupin Korjausrakentamisen palvelualueen johtaja Pekka Lindeman sanoo, että kohde on helsinkiläisittäinkin ainutlaatuinen.

Helsingin "näyteikkunaan", Kauppatorille on matkaa alle 500 metriä. Ylemmistä kerroksista avautuu upeat näkymät yli kaupungin.

–Asunnoista tulee hienot näkymät Helsingin keskustaan – ja myös Kauppatorille, Lindeman sanoo.

Asunnot tehdään rakennuksen Satamakadun puoleiseen A-siipeen Tove Janssonin puistoa ja Uspenskin katedraalia vastapäätä.

Asuntojen myyntihintaa Lindeman ei tässä vaiheessa arvioi. Hintahaarukka tulee olemaan kuitenkin "10 000 euron molemmin puolin" neliöltä.

Vertailun vuoksi: Toisella puolen Kauppatoria, Kaartinkaupungissa, vanhojen asuntojen neliöhinta liikkuu nyt 8000–9000 eurossa.

Korkeimmat hinnat ovat yläkerrosten asunnoissa, joihin rakenetaan myös terasseja. Ullakon vanhat "konehuoneet" on suunniteltu muutettavan asunnoiksi.

Kaupunkiasumisen laatua tuovat myös korkeat ikkunat.

Lindemanin mukaan urakka on parhaillaan suunnittelupöydällä. Lehto toteuttaa työn ns. avaimet käteen periaatteella.

Peruskorjauksen yhteydessä myös julkisivun tiiliverhous ja lämmöneristeet uusitaan sekä ikkunat kunnostetaan.

Urakkaan kuuluu myös katutason päivittäistavarakaupan laajentaminen.

Päivittäistavarakaupan tiloissa sijaitsi aiemmin K-market, joka joutui sulkemaan ovensa viime joulukuussa

Kortteliin rakennetaan myös autohalli, jonka kannen päälle tulee oleskelu- ja leikkipiha. Lehdon remontoimat asunnot valmistuvat helmikuussa 2019.

Samaan korttelikokonaisuuteen on sommiteltu myös hotellia, joka on tulossa Kanavakadun puoleiseen siipeen

Rakennuksesta jo aiemmin pois muuttanut Kesko on ollut väliaikaistiloissa Ruskeasuolla ja rakennuttaa itselleen uutta pääkonttoria Helsingin Kalasatamaan.