Tana! Hitit ihanat! – Simo Frangén heitti Dave Lindholmille hullun idean baarissa ja loppu on historiaa

ÄÄNITE Miesten palindromilevystä tuli hitti jo ennen sen ilmestymistä.

Pekka Ruissalo

Simo Frangén on ehtinyt tehdä elämässään paljon, mutta ei vielä ainuttakaan palindromilevyä. No, ei ole aiemmin kukaan muukaan.

Frangénin ideasta alkanut projekti sai kaveriksi muusikko Dave "Isokynä" Lindholmin, ja lopputulos on historiaa.

Nimeä Tana! Hitit ihanat! kantava äänite julkaistiin juuri ja sitä ennen ja sen jälkeenkin kaksikkoa on revitty haastateltavaksi sinne sun tänne.

Frangénia median kiinnostus ei yllättänyt.

– Oli sellainen aavistus, että tämä saattaa kiinnostaa. Sitten tässä voi myös monen mielestä olla aika yllättävä parivaljakko asialla.

Välttämättä kaikki lukijat eivät tiedä, että Frangén ja Lindholm ovat olleet pitkään siviilissä hyviä kavereita. Lähellä toisiaan Tampereen Tammelassa asustelevat miekkoset ovat nähneet toisiaan paljon viime vuosien aikana, ja myös molempien rakastamalla baarielämällä on ollut osuutta asiaan.

Baarissa lyötiin myös alkusysäys palindromilevylle.

– Istuimme iltaa viime joulukuussa ja heitin sitten Davelle tämän idean. Hän oli sitä mieltä, että se on niin pöhkö että hän on ilman muuta mukana.

Maaliskuussa valmistui viimeinen palindromi, huhtikuussa äänitettiin ja toukokuussa oli valmista. Kaksikon apuna levynteossa hääri äänittäjä ja muusikko Jani Viitanen, joka hoiti biisit lopulliseen kuosiinsa.

– Kolme studiopäivää siihen meni, Frangén kertoo.

Palindromilevy on herättänyt jo siinä määrin kiinnostusta, että miehiä on pyydetty varovaisesti myös keikoille. Tuo ajatus on kuitenkin hankala.

– Lopputuloksissa on monenlaista soitinta, Jani soitti paljon ja lisäksi on jonkin verran vierailijoita. Bändistä tulisi vähän turhankin iso.

Eräs vaihtoehto mahdollisiin esiintymisiin on kuitenkin olemassa, mikäli kiinnostus ja tarjonta käy sietämättömän suureksi.

– Dave sanoi, että sinähän voisit mennä keikoille sellaisen karaokenauhan kanssa. Taustat koneelta ja lausut palindromeja päälle, Frangén kertoo suunnitelmasta.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut