Tässä on ensimmäinen suomalainen supersankari – valittiin rooliin täysin ilman koekuvauksia

Näyttelijä Kris Gummeruksen matka ensimmäiseksi suomalaiseksi supersankariksi, Rendeliksi, alkoi hiukan epätavallisella tavalla.

Yleensä elokuvan ohjaaja haluaa rooliin jonkun tietyn näyttelijän tai järjestetään koekuvaukset, jossa verrataan useita eri vaihtoehtoja. Gummeruksen tapauksessa hän hankki roolin itse.

– Näin elokuvan sivut Facebookissa ja laitoin heti ohjaaja Jesse Haajalle viestiä, että pääsisinkö mukaan. Siitä kesti muutama tunti ja puhelimeni soi. Jesse soitti että haluaa minut Rendellin rooliin ilman koekuvauksia. Yritin vähän toppuutella, että eikö ne kuvaukset kuitenkin kannattaisi järjestää. Lopulta kävimme kolmen tunnin mittaisen hyvän keskustelun, jonka päätteeksi rooli oli minun.

– Myönnän, että minulla oli taka-ajatus viestiä laittaessani. Jesse pyörittää mainostoimisto ja ajattelin viestini toimivan ikään kuin käyntikorttina tuleville töille ja Rendelin toteutuminen olisi kiva bonus. Nyt kävi kuitenkin näin, mies nauraa.

Koska Gummerus tuli mukaan elokuvan tiimiin jo aikaisessa vaiheessa, hän pääsi vaikuttamaan hahmoonsa enemmän kuin näyttelijät keskimäärin.

– En avaa tätä liikaa etten paljasta mitään, mutta Rendelin universumi oli tullessani aika erinäköinen kuin se on nyt. Kehtaan väittää että minulla oli vähän osaa ja arpaa sen muutokseen. Oma lempisankarini on Marvelin Tuomari ja omalta osaltani yritin ohjata menoa siihen suuntaan.

Rendelin näyttely oli fyysistä puuhaa. Toiminta -ja taistelukohtauksia riittää eikä ilman mustelmia vältytty. Gummerus kertoo saaneensa useita kipeitä osumia reiteensä sekä silmäkulmansa mustaksi.

– Siinä meni sellaiseen unelma-moodiin, että mikään ei oikein haitannut. Viimeisen tappelukohtauksenkin tein 38-asteen kuumeessa, mutta ei tullut mieleen valittaa. Niin siistiä se oli.

– Ehkä nyt toivon, että olisin treenannut vähän enemmän ennen kuvauksia. Paikat olivat aika romuna niiden jälkeen, Gummerus nauraa.

Oman haasteensa kuvauksiin toi myös se, että Rendel ei puhu.

– Se on ehdottomasti erilaista näyttelyä ja vaatii työtä, mutta kyllä sitäkin voi tehdä yhtä pieteetillä kuin muutakin. Puheen puuttuminen toki tuo rajoitteita. Kehonkielellä voi kuitenkin viestiä yllättävän tehokkaasti.

Gummerus ei nimenä välttämättä ole suomalaisille vielä tuttu, mutta hänen äänensä ja naamansa saattaa tunnistaa. Viime vuosina hänet on nähty vierailemassa muun muassa Syke, Ihon alla ja Vettä sakeampaa -sarjoissa sekä kuultu Muumipeikon äänenä Muumit Rivieralla -animaatiossa.

– Olen tässä viime vuosina pedannut itseäni aktiivisesti kameran eteen. Se on ihan harkittua.

Hän toivoo, että töitä riittää jatkossakin. Eikä Rendelin rooli varmasti pahenna tilannetta, sillä elokuva nähdään Suomessa ainakin 60 kankaalla ja ulkomaan levityksestä on jo puhuttu.

– Jäädään odottamaan mitä tulee. Rendelin kannalta toivon, että jatko-osa ainakin tulisi.

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut