Alina Tomnikov laitettiin minimekossa korkean rakennuksen katolle 30 asteen pakkaseen keskellä yötä – "En tiedä miten olisi selvinnyt ilman taustaani"

Näyttelijä Alina Tomnikov on uransa varrella ollut monenlaisissa tilanteissa.

Ensimmäisen suomalaisen supersankarielokuva Rendelin -kuvauksissa hän joutuikin pistämään koko tähän asti kertyneen ammattitaitonsa peliin.

– Kaikella rakkaudella kuvauksia kohtaan, aika on kullannut niissä muistot. Melkein jokaisena kuvauspäivänäni oli 20-30 astetta pakkasta. Yksikin kuvaus oli keskellä yötä Mikkelin korkeimman rakennuksen katolla ja pakkasta oli se lähes 30 astetta. Siellä minä sitten olin pikkumekossa. Suuni oli niin jäässä, että pelkäsin puhuessani kuulostavan ihan humalaiselta, Tomnikov päivittelee.

– En oikeasti tiedä miten olisin selvinnyt ilman taustaani näyttelijänä ja työkokemustani. Se auttoi paljon.

Tomnikov pitää kuitenkin rankkoja kuvauksia kaiken vaivan arvoisena. Hän on ylpeä saadessaan olla mukana Rendelissä.

– Ohjaaja Jesse Haaja lähestyi minua puhelimella kun olin keittiössä tekemässä ruisleipää kurkulla. Hän esitteli minulle elokuvan aiheen niin hyvin, että halusin heti mukaan. Fanitan actionleffoja ja halusin olla mukana tällaisessa uraauurtavassa suomalaisessa projektissa, hän hehkuttaa,

Näyttelijän mukaan hänen roolihahmonsa Marla kuitenkin muuttui jonkin verran sen lähtötilanteesta, joskaan hän ei halua paljastaa liikaa. Tomnikov oli kuitenkin tyytyväinen nähtyään lopullisen version.

– Se huumorin taso, joka elokuvaan oli löydetty, oli itselleni todella mukava yllätys. Uskon ja toivon, että elokuva löytää katsojat eikä jää pienten piirien jutuksi.

Tomnikoville viime vuodet ovat olleet ammatillisesti hyviä. Hänet on nähty useissa elokuvissa ja televisiosarjoissa. Myös venäläisen taustan omaavalle näyttelijälle oli myös tärkeää, että töitä on alkanut ilmaantua toisessakin kotimaassa.

– Pääsin näyttelemään keväällä Venäjällä esitettyyn Katariina Suuri -sarjaan. On kiva, että olen saanut nyt myös sieltä töitä.

– Tällä hetkellä työtilanteeni on aika ihana. Olen päässyt seuramaan sydämeni ääntä ja saanut olla monessa mukana. Nytkin on pari projektia, joista kuullaan enemmän keväällä, hän hymyilee.

Monikielinen lahjakkuus

Alina Tomnikov on kotoisin Keravalta ja asuu nykyään Helsingissä.

Hänet on nähty viime vuosina muun muassa sarjoissa Downshiftaajat 2, Roba, Nymfit ja Syke sekä elokuvissa Mielensäpahoittaja, Love Records ja Rölli-elokuvat.

Tänä vuonna hänet nähdään valkokankaalla vielä elokuvissa Rendel ja Tuntematon Sotilas.

Puhuu äidinkielenään suomea ja venäjää sekä osaa sujuvasti ruotsia, englantia ja saksaa.

Kertoo myös osaavansa matkia itselleen vieraita kieliä sekä murteita.

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut