Ristikkokadun nimeä esitetään muutettavaksi Helsingissä – "Ei nosta vangin mielialaa"

Kaisa Paastela

Hermannissa Sörkan vankilaan johtavan Ristikkokadun nimi halutaan muuttaa. Aiheesta on laatinut valtuustoaloitteen René Hursti (vas.) jonka mukaan Ristikkokatu tulisi muuttaa Uuden alun kaduksi.

Perusteluina kerrotaan muun muassa, että "ihminen tullessaan Helsingin vankilaan ns. Sörkan vankilaan suorittamaan rangaistustaan yhteiskunnalle on valinnan edessä", jatkaako vanhaa kaavaa vai aloittaa ns. uudestaan.

Hursti ja allekirjoittaneet 22 muuta valtuutettua katsovat, että kun henkilö on vapautunut vankilasta, hänelle on mieltä nostattavampaa kävellä "Uuden alun katua" kuin Ristikkokatua. Hursti jäi kevään vaaleissa varasjalle.

Kaupunginhallituksen mukaan Helsingin vakiintuneita ja paikallishistoriallisesti merkittäviä paikannimiä ei tule muuttaa ilman perusteltua, esimerkiksi pelastusturvallisuuteen liittyvää tarvetta.

Tällaisia pakottavia syitä ei Ristikkokadun kohdalla ole ilmennyt. Lisäksi vakiintuneen kadunnimen muuttaminen aiheuttaisi kadun asukkaille ja yrityksille kustannuksia, pitkäaikaista sekaannusta ja haittaa.

Ristikkokadun ympäristössä on myös viime huhtikuussa tullut voimaan asemakaava, jossa osoitettiin useita vanhoja puurakennuksia asunnoiksi. Alueella on näin ollen kymmeniä uusia asukkaita, jotka vastikään ovat ottaneet uuden osoitteensa käyttöön. Kadun asukkailta ei ole tullut palautetta tai muutostoiveita kadunnimeen liittyen.

Kaupunginhallitus esittää, että kaupunginvaltuusto katsoo René Hurstin aloitteen loppuun käsitellyksi.

Aiheeseen liittyvää

  1. Veli-Matti surmasi nukkuvan vaimonsa ja opiskelee nyt puutarhuriksi – "Kadun tekoani loppuun asti" 5.7.2017 6:50
  2. Arman Alizad sai etälamauttimesta – se ei ollut kuitenkaan pahinta vankilassa 6.4.2016 6:40
  3. Juhan, 47, kierre alkoi poikakodista – "Vankila ei lopeta mitään" 15.2.2017 6:05
  4. Vankilan työntekijä tuomittiin virkavelvollisuuden rikkomisesta – MTV: ensikertalainen joutui pahoinpidellyksi virheellisen sijoituksen takia 24.6.2017 10:33
  5. Rane narauttaa vankeja huumeista viikoittain – "90 prosenttia vangeista on riippuvaisia" 5.6.2016 8:10

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut