Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Seksistä ja sinkkuudesta bloggaava Henriikka ei halua kuulla otteita hittikirjastaan – "Tulee samanlainen olo kuin joku katsoisi käytettyjä alushousujani"

HENKILÖ Sinkkubloggaaja Henriikka Rönkkönen kirjoittaa asioista, jotka häntä itseään nolottavat.

Henriikka Rönkkösen tuntevat ja hänen kirjoituksiaan lukeneet tietävät, että tämä nainen ei paljon pidättele.

Suosittua Sinkkublogia pitävän ja menestyneen Mielikuvituspoikaystävä-kirjan kirjoittaneen Rönkkösen kirjoituksissa ja kielenkäytössä vilisevät intiimit sanat, kuten hänen kenties suosituimmassa blogikirjoituksessaan esiintyvä vaginapieru, jotka saavat herkemmän punastumaan.

Rönkkönen kuitenkin nolostuu siinä missä muutkin. Juuri siksi hän kirjoittaa.

–Kirjoitan aika usein asioista, jotka minua hävettävät. Saattaa tulla olo, että ei tällaista voi kirjoittaa tai ei tällaisesta voi puhua. Mutta juuri silloin niistä on pakko kirjoittaa.

Rönkkönen ei kadu mitään kirjoittamaansa, mutta myöntää, että ei useinkaan halua lukea niitä uudestaan.

–En ole pystynyt avaamaan Mielikuvituspoikaystävää kertaakaan sen valmistumisen jälkeen. Jossain haastatteluissa toimittajat ovat lukeneet minulle pätkiä siitä, mutta siitä tulee samanlainen olo kuin joku katsoisi käytettyjä alushousujani, kirjailija kuvailee.

Rönkkönen aloitti Sinkkublogin pitämisen aikoinaan kirjoitettuaan ennen City-lehteen seksiä ja seksuaalisuutta käsittelevää blogia. Hän koki aiheen kuitenkin suppeaksi ja halusi kirjoittaa laajemmin sinkkuudesta.

Blogi alkoi kerätä hiljalleen lukijoita ja pian se oli yksi Suomen suositummista. Rönkkösen mukaan se ei kuitenkaan ollut itse tarkoitus.

–Jos haluaa tehdä suosittua blogia, pitää varmaan miettiä sisällöksi sellaista, millaista ei ole tarjolla. Itse en kuitenkaan miettinyt sellaista. Pitää olla oma itsensä. Kyllä se lähtee siitä lentoon jahka löytää oman äänensä.

Aluksi bloggaaja kertoi kokeneensa painetta sisällön tekemisestä.

–Koin virheellisesti, että minun tulee olla kaikkia blogiani lukevia ihmisiä varten ja samaan aikaan sain myös muista syistä burn outin. Se ei kuitenkaan ollut blogin vika, vaan otin itse sen taakan, Rönkkönen toteaa.

–Nykyään minulla ei ole päivittämisessä säännöllisyyttä. Nytkin on pari viikkoa edellisestä kirjoituksesta. Päivitän aktiivisemmin Facebookia ja Instagramia, sillä sinne sisällön ei tarvitse olla yhtä mietittyä.

Hän ei myöskään harrasta monien tunnettujen bloggarien suosimia kaupallisia yhteistöitä.

–Tosi vähän tulee mitään sponsoriehdotuksia. Tekstini ja juttuni ovat kyllä sellaisia, että mainostajalta vaatii vähän munaa liittää tuotteensa minuun, Rönkkonen nauraa.

Naiselta kysytään usein, mitä Sinkkublogille tapahtuu, jos hän päätyy parisuhteeseen.

–En näe, että suhdestatukseni vaikuttaa kirjoittamiseeni. En luultavasti lähtisi pitämään parisuhdeblogia, sillä en pidä toisista ihmisistä kirjoittamisesta. Kirjoittaisin edelleen samoista teemoista.

Nyt Rönkkönen keskittyy Mielikuvituspoikaystävän jatko-osaan.

–Ykkösen kirjoittaminen oli sellaista tuskaa, että vannoin, etten koskaan enää kirjoita kirjaa. Toinen osa on ollut helpompi, koska tietää jo vähän, mitä tekee. Ehkä pitää kirjoittaa kolmaskin, kirjailija virnistää.