Ylioppilaslehti: Moni kohtaa fuksiaisissa seksuaalista häirintää – rastilla voi joutua strippaamaan

Fuksiaiset kuuluvat monen opiskelijan alkusyksyn ohjelmaan. Hauska ryhmäytymistä edistävä perinne kääntyy kuitenkin toisinaan ahdistavaksi kokemukseksi.

Ylioppilaslehti selvitti fuksisyksyn kokemuksia kaikille Helsingin yliopiston opiskelijoille suunnatulla verkkokyselyllä.

Hieman useampi kuin joka kymmenes vastaaja kertoi kokeneensa tai todistaneensa häirintää, syrjintää ja kiusaamista. Vastaajat kertovat muun muassa seuraavaa:

”Mielestäni nykymuotoiset fuksiaiset ovat lähinnä säälittävä perinne. Yhteyksiä löytyy esimerkiksi koulukiusaamiseen tai vaikka armeijan mopottamiseen.”

”Yhdellä rastilla tyttöjen tehtävä oli tanssia ja riisua vaatteita seksikkäästi. Jos mainitsi asiasta, leimaantui ilonpilaajaksi.”

HYYllä on kaksi häirintäyhdyshenkilöä, jotka neuvovat ja tukevat häirintää, ahdistelua, kiusaamista, syrjintää tai muuta epätasa-arvoista kohtelua kohdanneita opiskelijoita.

Lähde: Ylioppilaslehti

Lisää aiheesta

Lue lisää aiheesta

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Mainos: HotLips

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut