New Yorkista inspiraation saanut muskari tulee Helsinkiin – "Lapset ovat välittömyydessään ihania"

LAPSIPERHEET Uudessa musiikkileikkikoulussa pienetkin lapset pääsevät osaksi orkesteria.

Paula Anttila on luonut suomalaisen version New Yorkin suositusta musiikkileikkikoulusta. Musiikkileikkikoulun toisena muusikkona toimii Paulan puoliso Ape Anttila Ennen paluuta Suomeen, Paula Anttila toimi newyorkilaisen muskaribändin laulajana sekä kosketinsoittajana viisi vuotta.

Jokainen muskarikerta on konserttielämys."

Yhdysvaltalaisesta kulttuurista suomalaiseen muskariin ovat tarttuneet afro-amerikkalaiset pop-, rock- ja funk-rytmit, joiden tahdissa on helppo tanssia. Yhden opettajan sijaan muskarissa on kahden hengen bändi.

–Jokainen muskarikerta on konserttielämys, jossa lapset pääsevät liikkumaan, laulamaan, matkimaan eläinten ääniä sekä soittamaan oikeita soittimia. Myös mikrofoniin laulamista voi kokeilla, Anttilat kertovat.

Syyskuun puolivälin jälkeen he aloittavat musiikkileikkikoulukokeilun Lohjalla. Kokeilun perusteella nähdään, toimiiko se Suomessa, vai onko "show" liian amerikkalainen.

–Suurin osa lauluista on meidän tekemiä ja ne lauletaan suomeksi. Joka kerta esitellään yksi tunnettu suomalainen laulu, Paula kertoo.

–Haluamme kuitenkin, että musiikki on kansainvälistä. Tyylilajeja ovat edellämainittujen lisäksi muun muassa jazz, blues, reggae ja etno, Ape lisää.

Syyskuussa Paula Anttilan muskareita on myös Helsingissä Annantalossa (katso aikataulu alta).

Lapset ovat välittömyydessään ihania."

Leo-poika syntyi perheeseen reilu vuosi sitten. Vanhemmat ovat huomanneet, että lapsi nauttii musiikista eniten silloin, kun se on myös vanhempien mieleen.

–Kun muskarin soundi vetoaa aikuisiin, haluavat lapsetkin eläytyä vanhempien lailla. Lapsi aistii, jos aikuinen ei viihdy.

Paula Anttila korostaa heittäytymisen merkitystä.

–Muskarissa mennään lapsen maailmaan ja hassutellaan. Lapset ovat välittömyydessään ja varauksettomuudessaan ihania. Oli lapsi sitten suomalainen tai amerikkalainen, hänellä ei ole estoja. Sen ajatuksen kannattelemana tätä teen.

Ape Anttila on tuottanut musiikkileikkikoulua varten äänitteen, jota osallistujat voivat kuunnella kotona. Paula Anttila sanoo, että vastaavasta on hyviä kokemuksia Yhdysvalloista.

–Vaikka tunnilla olisi ujo, niin kotona lapsi saattaa matkia muskarin kulun ja elää sen uudestaan.

Muusikot toivovat, että kymmenen muskaritunnin jälkeen musiikilla olisi aiempaa suurempi rooli lasten ja heidän vanhempiensa elämässä.

– Olisi hyvä, että lapsi oppisi tuntemaan musiikin rytmin sekä nauttimaan siitä yhdessä vanhempien kanssa. Ja ehkä innostua jonkin instrumentin soittamisesta, Paula sanoo.

– Toivon, että muskari lisää arvostusta elävää musiikkia kohtaan, Ape tuumii.

Muskari

Rokkaava musiikkileikikoulu tiistaisin 19.9–28.11. (17.10 ei tuntia) Åsvallassa (Nummentie 39, Lohja).

Kello 11.15–12.00 Vauvamuskari (4kk–12kk), klo 12.15–13.00 Taaperomuskari (1–3-vuotiaat). Ilmoittautuminen 12.9. mennessä.

Musiikkileikkikoulu aloittaa toiminnan myös Helsingissä.

Vauvamuskari (4–12kk) keskiviikkoisin 20.9.–29.11. (ei 18.10.) klo 14.15–15 Annantalossa (Annankatu 30, Helsinki)

Taaperomuskari 20.9.–29.11. (ei 18.10.) Kajuutassa (Selkämerenkatu 10, Helsinki) klo 16.15–17 (1-vuotiaat ) ja klo 17.15–18 (2–3-vuotiaat)

Lisätiedot: Paula Anttila 0400 358 123, paulanttila1111@gmail.com

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut