Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Nuuksio ja Sipoonkorpi ovat pääkaupunkiseudun helmiä

Tea Karvinen esittelee kuvin ja tekstein kaikki maamme 40 kansallispuistoa. Kansallispuistot – maamme luonnon helmet kertoo jokaisen puiston oman tarinan.

Rovaniemeläinen ammattivalokuvaaja ja toimittaja on viettänyt vuodesta 2010 lähtien yli 700 päivää kansallispuistoissamme.

Kansallispuistoista kaksi sijaitsee pääkaupunkiseudulla. Nuuksion kansallispuisto on Espoon, Kirkkonummen ja Vihdin alueella. Kokoa sillä on 55 neliökilometriä. Se on perustettu vuonna 1994.

Karvinen luonnehtii Nuuksiota pääkaupunkiseudun lähimmäksi erämaaksi.

Sipoonkorpi on tuoreempi ja pienempi. Se on perustettu vuonna 2011 ja kokoa sillä on 23 neliökilometriä. Yhteistä Nuuksiolle on siinä, että Sipoonkorven kansallispuistokin on kolmen kunnan alueella. Kansallispuistoa on Helsingissä, Sipoossa ja Vantaalla.

Valokuva- ja tietokirjan tehneen Karvisen mukaan Sipoonkorpi on vihreä keidas kaupunkien keskellä.

Erikoista näissä kahdessa kansallispuistossa on niiden sijainti. Niiden lähistöllä asuu useita satoja tuhansia ihmisiä, jotka eivät läheskään kaikki tiedä "takapihallaan" olevista luonnon ihmeistä.

Karvisen kirja ei ole opas, joka kertoo, miten puistoihin pääsee. Hänen tavoitteensa on ollut tehdä kirja, joka innostaa lähtemään luontoon. Hänen esittelemiinsä kansallispuistoihin tai muualle, mutta luontoon.