Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

HOK-Elannon lahjusvyyhdin käsittely alkoi: ex-johtaja kiistää epäilyt – "Kyse on ollut tavanomaisesta huippu-urheilun sponsoroinnista"

HOK-Elantoon liittyvän lahjusvyyhdin käsittely alkoi tänään keskiviikkona Helsingin käräjäoikeudessa valmisteluistunnolla.

HOK-Elannon entistä kiinteistöjohtajaa Jari Leivoa syytetään muun muassa törkeästä lahjuksen ottamisesta elinkeinotoiminnassa.

Leivo kiistää häneen kohdistuvat lahjusepäilyt. Leivon puolustuksen mukaan kyse on ollut tavanomaisesta huippu-urheilun sponsoroinnista ja kaikki sponsoritulot on käytetty huippu-urheilun kuluihin lyhentämättöminä.

Syytteiden taustalla on kymmenen vuotta sitten alkaneet tapahtumat. Kiinteistöjohtajan epäillään vastaanottaneen HOK-Elannon liike- ja sopimuskumppaneilta itselleen ja läheisilleen lahjuksia noin 800 000 euron arvosta. Osa tapauksista on liittynyt urheilusponsorointiin. Epäillyt rikokset ovat tapahtuneet vuosina 2005–2012.

Lahjusepäilyt tulivat esiin, kun keskusrikospoliisi tutki Vantaan entisen kaupunginjohtajan Jukka Peltomäen lahjusjuttua.

Syytettynä on Leivon lisäksi muun muassa rakennusyhtiö Skanskan johtoa.

Lahjusvyyhdin epäillään olevan yksi Suomen rikoshistorian suurimmista.

MTV:n mukaan Jari Leivon tyttäret ovat kuuluneet kansainväliselläkin tasolla kilpailleeseen esteratsastusjoukkueeseen, jota kymmenet suomalaiset yritykset ovat tukeneet. Keskusrikospoliisi epäilee osaa näistä sponsorituista lahjuksiksi.

HOK-Elanto-vyyhdin varsinainen pääkäsittely alkaa Helsingin käräjäoikeudessa ensi maanantaina 4. syyskuuta. HOK-Elanto on asiassa asianomistajana.

LUE MYÖS:

Jättimäinen lahjusskandaali – HOK-Elannon ex-johtajalle syytteet