Metron uudet kyltit kummastuttavat ja riemastuttavat – HKL julkaisi nyt selittävän kartan

HKL on uudistanut metroasemien opastetauluja sellaisiksi, joissa kadunnimien tilalla on kirjaimia. Ennen monet taulut kertoivat, mille kadulle kyltin ohjaama suunta vie. Arkistokuva Rastilan metroasemalta. Arkisto/Jani Jakonen

toimitus

Helsingin kaupungin liikelaitos (HKL) on julkaissut selittävän kartan metroasemien uusista opasteista. Metroasemien uudet opastetaulut ovat herättäneet maanantaina niin hilpeyttä kuin kummastustakin.

Ennen monet metroasemien opastetaulut kertoivat, mille kadulle taulun näyttämässä suunnassa sijaitseva uloskäynti vie. Nyt kadunnimien tilalla on kirjainyhdistelmiä kuten M–N tai A–B.

– Kirjaintunnukset viittaavat aseman sisäänkäynteihin. Kaikilta metroasemilta löytyy kartat, joissa sisäänkäyntien kirjaintunnukset on selitetty, HKL kertoo Facebookissa Hakaniemeen liittyvän karttakuvan kera.

HKL ohjeistaa, että metroasemien opaskarttoihin voi tutustua metroasemien lisäksi sen <text characterstyle="Lihava" url="https://www.hel.fi/hkl/fi/metrolla/metroasemat/">verkkosivuilla täällä</text>