Turun puukotusten pääepäilty ei olekaan 18-vuotias – STT: Esiintyi myös väärällä nimellä

toimitus

Turun puukotusten pääepäilty on syntynyt vuonna 1994, tiedottaa Keskusrikospoliisi.

Aiemmin poliisi tiedotti, että pääepäilty olisi 18-vuotias Marokon kansalainen. <text characterstyle="Lihava" url="http://www.ksml.fi/kotimaa/Poliisi-Turun-puukotuksesta-ep%C3%A4illyn-henkil%C3%B6llisyys-varmistui-%E2%80%93-mies-on-syntynyt-vuonna-1994/1033976">STT:n mukaan</text>syntymäajan lisäksi myös pääepäillyn poliisille aiemmin kertoma nimi on ollut väärä. Pääepäilty esiintyi Suomessa nimellä Abderrahman Mechkah

Terroristisessa tarkoituksessa tehdyistä murhista sekä niiden yrityksistä epäillyn marokkolaisen miehen henkilöllisyys ja syntymävuosi varmistuivat poliisin mukaan kansainvälisen poliisiyhteistyön avulla.

Poliisi tiedotti sunnuntaina jatkaneensa Turun puukotuksen tutkintaa viikonloppuna.

Poliisi on päässyt kuulustelemaan pääepäiltyä, ja hän on suostunut kommunikoimaan kuulustelijan kanssa. Kuulustelujen sisältöä ei poliisi ei kuitenkaan avaa tässä vaiheessa tutkinnallisista syistä.

Poliisi kertoo lisäksi saaneensa lukuisia havaintoja, kuvia ja videoita tekojen silminnäkijöiltä.

Poliisi pyytää edelleen lähettämään mahdollista tekoihin liittyvää materiaalia WhatsApp-numeroon 046 534 2316. Poliisi muistuttaa, että numeroon voi myös soittaa. Muita vihjenumeroita ei ole enää käytössä.

Turun puukotukset tapahtuivat perjantaina 18. elokuuta. Puukotusten seurauksena kuoli kaksi ja loukkaantui kahdeksan ihmistä.