Juho Eerola joutui poliisin kuulusteluihin – Epäily: kiihotti kansanryhmää vastaan Facebookissa

Perussuomalaisten kansanedustaja Juho Eerola on joutunut poliisikuulusteluihin epäiltynä kiihottamisesta kansanryhmää vastaan. Asiasta kertoi ensin STT.

Eerola itse on kertonut tänään, että kuulustelut koskivat hänen Facebook-tekstiään. Kirjoituksessaan Eerola kertoo muun muassa sylkeneensä romanikerjäläisten kohdalla ja kutsuneensa Romanian romaneita rikollisiksi.

Eerolan tekstistä on tehty viime heinäkuussa tutkintapyyntö poliisille ja kantelu oikeuskanslerille. Tutkintapyynnön takana oli entinen perussuomalainen Rikhard Blomerus Tästä kertoi muun muassa Uutisvuoksi-lehti

Tutkintapyynnössä pyydetään poliisia arvioimaan, onko Juho Eerola syyllistynyt rasistiseen vihapuheeseen ja kiihottamiseen kansanryhmää vastaan. Tutkintapyynnössä muistutettiin, että Eerola tuomitsee kirjoituksessaan kaikki kerjäläisromanit rikollisiksi ja pillerikauppiaiksi.

Eerola kirjoitti Facebookissa muun muassa, että romanikerjäläisten tukijat tukevat laitonta pillerikauppaa ja muuta rikollisuutta, ja jos kaikki toimisivat niin kuin hän, kerjäläiset lähtisivät Suomesta.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut