Suurmoskeijan tonttiasiasta päätetään syksyllä – "Vielä ei ole päätöstä, tulisiko virkamiesesitys olemaan myönteinen vai kielteinen"

Hanasaareen suunnitellun suurmoskeijan tontinvaraus tulee poliittiseen päätöksentekoon syksyllä. Päivi Tuovinen

Sanna Jompero

Hanasaareen suunnitellun ja paljon keskustelua herättäneen suurmoskeijan tontinvarausasia ei ole vielä edennyt, vaan on edelleen kaupungilla valmisteluvaiheessa.

Kaupunki on pyytäneet hankkeesta lausuntoa opetus- ja kulttuuriministeriöltä sekä sisä- ja ulkoministeriöltä. Lausunnot tulee jättää 8. syyskuuta mennessä.

–Kun lausunnot on saatu, meillä on valmius edetä valmistelussa esityksen tekoon. Vielä ei ole päätöstä siitä, tulisiko virkamiesesitys olemaan myönteinen vai kielteinen, toteaa tonttipäällikkö Sami Haapanen

Lautakunta käsittelee asiaa todennäköisesti lokakuussa. Sen jälkeen asia menee kaupunginhallitukseen. Kaupunginhallituksessa on viisi paikkaa kokoomuksella, neljä vihreillä, kaksi demareilla, kaksi vasemmistolla, yksi perussuomalaisilla ja yksi RKP:llä. Talouselämä-lehden mukaan kaupunginhallituksessa ei löydy paljon kannattajia suurmoskeijalle.

Helsinki tilasi Siirtolaisinstituutilta asiantuntijalausunnon, joka valmistui toukokuussa. Lausunnon mukaan moskeija voisi vähentää radikalisaation riskiä, mutta sen rahoituksen lähde herättää kysymyksiä.

Hankkeen kokonaiskustannuksiksi on arvioitu noin 140 miljoonaa euroa. Moskeijan ja monitoimikeskuksen rahoittajana toimisi Bahrainin kuningaskunta.

Muun muassa Helsingin ensimmäiseksi pormestariksi kesäkuussa valittu Jan Vapaavuori (kok.) on ilmoittanut, ettei kannata hanketta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.