Tältä murjottu Olympiastadion näyttää nyt – kuvat

Helsingin Olympiastadionin uudistaminen monitoimiareenaksi etenee vauhdilla.

Tällä viikolla työmaalla olivat käynnissä massiiviset betonointityöt, jotka liittyivät Olympiastadionin pohjoispuolelle rakentuvaan uuteen logistiikkakeskukseen. Vuorokauden kestävän työvaiheen työt käynnistyivät illalla 23. elokuuta.

Urakan suuruudesta ja liikennejärjestelyistä johtuen töitä tehtiin illalla ja yöllä. Betoniautojen ja muun kaluston ajoreitti kulki työmaalle Nordenskiöldinkadun kautta Pohjoista Stadionintietä pitkin. Osa liikenteestä kulki myös Hammarskjöldintiellä.

Betonia levitti neljä betonipumppuautoa, joiden puomien ulottuvuus oli jopa 60 metriä, lisäulottuvuutta tuli pumppausletkuista.

Valettavan alueen päälle rakentuu uusi Pohjoinen Stadiontori, johon ikuistetaan myös parhaillaan käynnissä olevan stadionkeräyksen lahjoittajat. Aivan jokainen lahjoittaja saa nimensä uudistetun stadionin virtuaaliseinälle ja kirjaan.

Stadionin seinälle, itse rakennukseen, ikuistetaan vähintään 100 euroa lahjoittaneet yksityishenkilöt ja 1000 euroa lahjoittaneet yritykset ja yhteisöt.

Työt etenevät myös esimerkiksi Assemblinin osalta. Yhtiö valittiin kesän alussa Olympiastadionin mittavan perusparannus- ja uudistamishankkeen sähkötekniseksi projektinjohtourakoitsijaksi.

–Kaikki käynnissä olevat työt ovat edenneet todella hyvin yhteistyössä muiden urakoitsijoiden kesken. Rakennamme uuden stadionajan talotekniikkaa tulevaisuuden tarpeisiin, kuvailee Roope Mutenia

Mutenia on Assemblinin Olympiastadion-projektiryhmän sähkötyönjohtaja. Tällä hetkellä yhtiö työskentelee Stadionilla ennen muuta sen A-lohkon sähkötöiden parissa.

Uudistuvan Olympiastadionin peruskivi muurattiin 13. kesäkuuta. Peruskiven päämuurareina toimivat Helsingin pormestari Jan Vapaavuori ja opetus- ja kulttuuriministeriön ylijohtaja Esko Ranto

Peruskivi muurattiin Olympiastadionin tornin läheisyyteen stadionin alkuperäisen, kesäkuussa 1936 muuratun peruskiven viereen.

Peruskiveen muurattu lieriö saapui Olympiastadionille Lasse Virénin tuomana.

Olympiastadionin uudistus

Vuonna 1938 rakennettu Olympiastadion uudistetaan vuoteen 2019 mennessä monitoimiareenaksi.

Hankkeessa uusitaan kaikki Olympiastadionin talotekniset järjestelmät ja rakennetaan mittavasti uutta maanalaista tilaa.

Perusparannus- ja uudistamishanke toteutetaan jaettuna projektinjohtourakkana.

Rakennustekninen projektinjohtourakoitsija Skanska toimii kohteen päätoteuttajana, jolle alistetaan erilliset LVIA- ja sähkötekniset projektinjohtourakat.

Hankkeen kustannusarvio on 261 miljoonaa euroa. Hankkeen rahoituksesta vastaavat valtio 50 prosentin osuudella ja Helsingin kaupunki 50 prosentin osuudella.

Stadion-säätiön vastuulla on Stadionin varustaminen noin 7 miljoonalla eurolla.

Lisää aiheesta

Lue lisää aiheesta

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Mainos: HotLips

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut