Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Äidit poikien asialla – "Yleistä asennetta poikiin on muutettava"

PERHEET Sanna ja Jonna ideoivat pojille ja äideille sopivia tapahtumia eri puolille Suomea. Lisäksi Jonna kirjoittaa blogia poikaperheen elämästä.

Neljän pojan energinen äiti tietää, mitä on elämä poikalasten kanssa. Poikien äitien Facebookin perustaja ja blogin "Poikien äiti" kirjoittaja Jonna Mikkonen oletti aina ennen lapsia olevansa tuleva tyttöjen äiti.

Elämä kuitenkin yllätti nuoren järvenpääläisnaisen.

– Poikia tulikin neljä, hän nauraa ja kertoo, että omakotitalon laajennus isolle perheelle sopivaksi on vielä hieman kesken.

Pojat ovat tällä hetkellä 4–11 -vuotiaita ja äiti itse 38.

– Milloin on sen prinsessan vuoro, on lause, joka saa hänet ja hänen ystävänsä Sanna Räsäsen näkemään punaista.

–Ikään kuin se olisi meidän päätettävissämme. Pojat ovat yhtä haluttuja kuin tytötkin, he puuskahtavat.

Myös 36-vuotias Sanna on poikien äiti. Hänen perheessään on neljä poikaa ja yksi tyttö. Kolmen pojan jälkeen syntyi yksi tyttö ja sitten oli taas pojan vuoro. Lapset ovat 3–9 -vuotiaita.

–Jotkut hämmästelivät sitä, miksi teimme vielä yhden lapsen, kun tyttö oli jo syntynyt perheeseen.

Molempiennaisten lapset ovat omia, vaikka heitä on usein luultu uusperheiden äideiksi. Pian he ovat myös yrittäjiä: yhteisen yrityksen lanseeraustilaisuus pidetään elokuun lopussa.

Sanna ja Jonna tutustuivat muutama vuosi Sannan naapurissa pidetyissä lastenjuhlissa. He huomasivat olevansa samanhenkisiä ja työtaustastakin löytyi paljon yhteneväisyyksiä.

Molemmilla oli tuolloin kolme poikaa, joten yhteisistä puheenaiheista ei ollut pulaa. He hämmästelivät yhdessä sitä, kuinka poikien äidit saavat joskus ikäviäkin kommentteja.

Osumatarkkuus paranee, kun joutuu itse siivoamaan."

–Yleistä asennetta poikiin sekä poikien äitiyteen oli muutettava.

Jonna päätti tehdä muutoksia mahdollisen tulevan miniänsä vuoksi. Yhdenkään äidin ei tarvitsisi kuulla olevansa epäonninen, koska on saanut kasvatettavakseen lauman poikia.

Poikien äitien yrityksen toimitusjohtajaksi tulee radiotoimittajan työstä kokemusta hankkinut Jonna ja jämptimpi Sanna vastaa hallinnosta ja yrityksen muista asioista. Molemmilla on viestinnän koulutus.

–Kirjanpidon kuitenkin ulkoistamme.Tasapainotamme toisiamme, koska keskitymme eri asioihin.

Kaksikko korostaa, että he eivät ole toistensa bestiksiä, vaan samanhenkisiä ihmisiä, jotka perustavat yhteisen yrityksen. He ovat tunteneet toisensa kuusi vuotta.

–Edes miehemme eivät ole koskaan tavanneet toisiaan.

Yritystoiminnan riskit ovat nollissa, koska he eivät tarvitse pankkilainaa eivätkä hulppeita toimistotiloja. Kassissa kulkeva läppäri riittää ja toimistotilaksi kelpaa keittiön pöytä.

Jonna on kirjoittanut blogia poikien äitien elämästä vuoden ajan, mutta ei halua jämähtää pelkäksi bloggaajaksi, vaan luoda tapahtumia, jonne äidit ja pojat ovat tervetulleita.

– Nyt olemme markkinoineet Superparkin tapahtumaa, jossa äidit ja pojat kohtaavat toisensa.

Uudet yrittäjät ovat luottavaisia tulevaisuutensa suhteen, koska kilpailua ei alalla ole.

– Meille voi esittää uusia ideoita, mitä olisi kiva tehdä yhdessä esimerkiksi teinipoikien kanssa.

Poikien äidit ryhtyy yhteistyöhön vain omien arvojensa mukaisten yritysten kanssa.

–Haluamme seistä mainostamiemme tuotteiden takana ja näin olemme myös kuluttajalle aina rehellisiä. Tiedämme omasta lähipiiristämme, millaista on yrittäjän arki, mutta silti se on ollut unelmamme jo kauan ja nyt tuo unelma on lähempänä kuin koskaan.

Yksi suosituimmista Jonnan kirjoituksista koski poikien pissirauhaa. Hän vaati, että äidit on saatava pois nalkuttamasta vessoista poikien pissausasennoista.

–Olen yllättynyt siitä, kuinka moni äiti vahtii poikiensa pissaamista ja osa vielä miehensäkin.

–Pissatkoot istualtaan, seisaaltaan tai vaikka päällään, pääasia, että siivoavat itse sotkunsa. Kyllä se osumistarkkuus siitä paranee kun joutuu itse jälkensä siivoamaan.

Elokuun bloginsa hän osoittaa autoilijoille. Koulut ovat alkaneet ja kaasujalkaa pitäisi höllätä.

Vastaan lentävä perhonen voi viedä lapsen huomion tai pientareella komeileva kivi houkuttaa kiipeilemään.

–Toivon, että sinä hyvä autoilija annat näille pienille ekaluokkalaisille mahdollisuuden turvalliseen koulumatkaan ja pitkään elämään. Sinun tarkkaavaisuutesi on heidän koko tulevaisuutensa.

Lisää tarinoita: www.poikienaidit.fi