Asenteella Asentajanpuistossa – tällainen on Herttoniemi Block Party

TAPAHTUMA Herttoniemi Block Party rikastuttaa Itä-Helsingin kulttuuritarjontaa.

Herttoniemi Block Party järjestettiin viime kesänä ensimmäistä kertaa. Suosiollinen sää takasi tapahtumalle sankan yleisön. Jani Lappalainen

Jussi Vehkasalo

Herttoniemen yritysalueen keskellä makoilee suhteellisen vähällä käytöllä oleva Asentajanpuisto.

Koska ympärillä on yritysalue työpaikkoineen, eikä asuntoja tiettävästi ollenkaan, heräsi herttoniemeläisten kaupunkiaktiivien keskuudessa idea kaupunginosatapahtumasta puistossa.

–Alue on vähän sellaista no man's landia. Mietimme, että hyvän kokoista puistoa voisi käyttää hyödyksi, eli otetaan tila haltuun, Leena "Mimmi" Kawamura kertoo Herttoniemi Block Partyn juurista.

Hän on yksi HBP:n järjestäjistä, koko tapahtuma tuotetaan vapaaehtoisvoimin.

Rakkaudesta lajiin."

–Mikko Heinänen oli synnyttämässä tapahtumaa. Meitä asuu täällä aika monta, jotka asuivat nuorempana aikuisena Kallion suunnalla. Itsekin asuin siellä kymmenen vuotta ennen kuin muutin Herttoniemeen, Kawamura jatkaa.

Kalliossa on järjestetty Kallio Block Party vuodesta 2011 alkaen.

–Tässä on asukkailta asukkaille -ajatus. Tapahtumaa on järjestämässä noin 20 aktiivia, tapahtumapäivänä tarvitaan lisää vapaaehtoisia tapahtuman pystyttämiseen, purkamiseen ja siivoamiseen.

Pystyttäminen konkretisoituu lukuisien esiintymislavojen pystyttämisenä. Musiikki on tapahtuman selkärankana Asentajanpuistossa, bändejä ja artisteja löytyy ohjelmakalenterista viitisenkymmentä.

Mukana on mielenkiintoisia nimiä monesta eri musagenrestä, esimerkkeinä vaikkapa Waltari, Yona, Sydän sydän, Atomirotta, Asa & Band ja Sehr Schnell.

Kuullaanpa musaa myös muun muassa bändeiltä Ibiza Sexfestival, Aivovuoto, Cold Pupu Sauna ja Ampiaistehdas.

–Bändit esiintyvät tapahtumassa niin sanotusti pro bono eli hyväntekeväisyysperiaatteella. Eli rakkaudesta lajiin, Kawamura kertoo.

Vanhan Herttoniemen puolella olevan perhepuiston eli Oravapuiston ohjelma on suunnattu lapsiperheille, luvassa on kaikenlaista esimerkiksi perhejoogasta yhteistanssiin ja pihapeleihin.

HBP:n ohjelmassa on myös osallistavaa taidetta ja työpajoja. Tapahtumaan tulee myös katukeittiöitä ja tänä vuonna Asentajanpuistossa on myös anniskelualue.

–Tämä on piknikhenkinen tapahtuma, eli omia eväitä voi ottaa mukaan.Viime kerralla yleisöä oli vähintään 10000, suurempiakin arviota oli. Järjestyshäiriöitä tai onnettomuuksia ei tapahtunut.

Nyt yleisömäärässä pyritään vähintään samaan. Facebookissa jo yli 18000 on osoittanut kiinnostusta tapahtumaa kohtaan.

www.herttoniemiblockparty.fi.

Herttoniemi Block Party

Järjestetään Herttoniemen yritysalueen Asentajanpuistossa ja Vanhan Herttoniemen Oravapuistossa 26. elokuuta.

Kaikille avoin ilmaistapahtuma, jossa tulee olemaan seitsemän lavaa ja monenlaista ohjelmaa ja tekemistä.

Viime vuonna ensimmäistä kertaa järjestetty HBP oli iso menestys. Se poiki tapahtuman järjestäjille Helsingin kirjasto- ja kulttuurilautakunnan myöntämän Helsingin kulttuuriteko 2016 -kunniamaininnan.

Tapahtumalla on sponsoreita, joista osa on Herttoniemen alueen yrityksiä.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut