Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Turun puukottaja istuu rangaistuksensa Suomessa – USU: "Otetaan kiinni heti vankilan portilla"

Jos Turun puukotuksista epäilty tuomitaan vankeuteen, hän todennäköisesti istuu rangaistuksensa suomalaisessa vankilassa. Asiasta kertoo Uutissuomalainen

– Me voisimme siirtää tällaisen henkilön Marokkoon ihan oman kansallisen lakimme perusteella, mutta kansainvälisen yhteistyön kuvioissa yleensä edellytetään, että siirtämiselle on olemassa kansainvälisoikeudellinen perusta. Suomen ja Marokon välillä tällaista ei ole, selvittää hallitusneuvos Juhani Korhonen oikeusministeriöstä.

Euroopan Unionin ja Euroopan Neuvoston sopimukset mahdollistavat siirrot jopa vastoin siirrettävän omaa tahtoa, mutta Marokko ei ole niissä mukana.

EU:n sisällä vankeja siirretään melko useinkin, laajemman Euroopan Neuvoston sisällä harvemmin. Näiden ulkopuolelle ei Korhosen mukaan ole koskaan lähetetty ketään vastoin tahtoaan, omasta toiveesta kyllä.

Korhonen pitää todennäköisenä, että jos puukottaja kärsii tuomion suomalaisessa vankilassa, hänet määrätään vankeuden aikana maasta poistettavaksi.

Hänet otettaisiin sitten kiinni vankilan portilla ja kuljetettaisiin kotimaahansa.

Lue tästä asiantuntijan arvio, millaisen tuomion puukottaja todennäköisesti saa.