KRP: Turun puukotuksista epäiltyjen vangitsemisesta esitys maanantaina – osa kiinniotetuista voi päästä vapaaksi

Poliisi on jatkanut viiden marokolaismiehen kuulusteluja sunnuntaina. Puukotuksia tutkitaanedelleen terroritekona. Kaikki epäillyt eivät poliisin mukaan välttämättä liity tapaukseen.

Kuvituskuva Janne Koivisto / arkisto

toimitus

TURKU | Poliisi kuuli sunnuntaina Turun puukotusten pääepäiltyä, mutta ei tutkinnallisista syistä kerro vielä tässä vaiheessa keskustelun sisällöstä. Nuori marokolaismies esitetään maanantaina vangittavaksi, KRP kertoo.

Myös neljän muun epäillyn kuulustelut ovat jatkuneet, ja he ovat olleet halukkaita selvittämään asioita poliisin kanssa.

Heidän osalta ei ole vielä ratkaistu, esitetäänkö miehiä vangittavaksi. Miesten osuus tapahtumiin on vielä epäselvä, ja heidän asemansa voi muuttua esitutkinnan edetessä.Poliisi saattaa todeta heidät vielä syyttömiksi epäiltyyn terroritekoon.

Turun puukotusten pääepäiltyä on kuulusteltu tänään. Sisältöä ei voida tutkinnallisista syistä kommentoida tässä vaiheessa. #Turku#poliisi — Keskusrikospoliisi (@krp_poliisi) 20. elokuuta 2017

Häntä esitetään huomenna puoleen päivään mennessä vangittavaksi Varsinis-Suomen käräjäoikeudelle. #Turku#poliisi — Keskusrikospoliisi (@krp_poliisi) 20. elokuuta 2017

Poliisi on kuulustellut myös silminnäkijöitä, mutta heidän osalta kuulustelut tulevat jatkumaan vielä useita päiviä.

Poliisi julkaisi lauantaina puhelinnumeron (046 534 2316), jossa otetaan vastaan kuvia ja videotallenteita Turun perjantaisista tapahtumista Whatsapp-viesteinä. Poliisi on saanut jo materiaalia ja kiittää niistä. Materiaalia voi edelleen toimittaa tähän numeroon.

Poliisi epäilee, että nuori marokkolaismies valitsi uhreiksi tietoisesti naisia.

Poliisin tiedossa ei ole merkittäviä muutoksia rikosten uhrina loukkaantuneiden tilassa. Osaa asianomistajista on päästy kuulemaan, mutta osan kohdalla odotetaan terveydentilan kohenemista.

Puukotuksia tutkitaan edelleen terroritekona.

Kyse on Suomen ensimmäisestä tapauksesta, jota tutkitaan terrori-iskuna.

Keskusrikospoliisi epäilee, että teon taustalla on kuuden marokkolaismiehen ryhmä.

Pääepäilty on Marokon kansalainen, joka on ilmoittanut iäkseen 18 vuotta. Lisäksi pidätettynä on neljä muuta miestä, jotka ovat Marokon kansalaisia. Viidennestä epäillystä on tehty kansainvälinen etsintäkuulutus.

Poliisi epäilee, että nuori marokkolaismies valitsi uhreiksi tietoisesti naisia.

Molemmat kuolleet olivat suomalaisia naisia. Loukkaantuneista kuusi oli naisia ja kaksi miehiä. Loukkaantuneet miehet yrittävät joko auttaa uhreja tai pysäyttää tekijän. Uhrit ovat iältään 15–66-vuotiaita.

Kolme uhreista on ulkomaalaisia.Yksi heistä on Ruotsin, yksi Ison-Britannian ja yksi Italian kansalainen.

Lue myös:

Imaami, arkkipiispa ja kaupunginjohtaja hiljentyivät muistamaan Turun uhreja

Presidentti Niinistö: "Asiallista keskustelua on vaikea käydä tunteisiin menevästä aiheesta"

Sisäministeri kiitti sivullisia rohkeudesta: Paikalla olleet ihmiset osoittivat urheutta

USU: Kansliapäällikkö Nerg kannustaa ilmoittamaan herkästi pienistäkin terrorismiepäilyistä

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Yksiöiden vuokrat pomppasivat Helsingissä – katso hurjat erot alueittain: Tällä uudehkolla alueella 30-neliön asunnosta pyydetään jo liki 1000 e/kk
 2. Muutoksia Itä-Helsingin palveluissa: Kontula jäämässä ilman omaa terveysasemaa, Myllypuroa laajennetaan ja Kivikko saa jatkaa toistaiseksi
 3. Jopa kokonaisia roskapusseja jätetään suositulle mattolaiturille – Asukkaalla selkeä näkemys porsastelun syystä
 4. Energiayhtiön kilpailusta napsahti kaksi 5000 euron voittoa helsinkiläisille junnuseuroille – "Osa rahoista menee perheille, joilla tiukka taloudellinen tilanne"
 5. Taas uusi saari avautui yleisölle Helsingissä – piskuinen luoto luotsitupineen on saaristo pienoiskoossa
 6. Tiede: Sotahistoriaan erikoistunut arkeologi Jan Fast, 58, yrittää antaa nimen tuntemattomille sotilaille – "Hienointa olisi ollut vaikka nimi linkkuveitsessä, mutta missään ei ollut mitään viitettä"
 7. Tiede: Tapa, jonka mukaan isä saattaa tyttärensä alttarille, voi tuntua romanttiselta, mutta alkuperäinen ajatus ei sitä ole – "Ei ole perinteitä, joita olisi pakko noudattaa"
 8. Ruoka: Martina, 35, on vieraillut jäätelöyliopistossa Bolognassa ja syönyt alligaattoria Miamissa – "Onnistunut ruokamatka alkaa jo kotoa"
 9. Ekonomi Sointu Borg on tunnettu kurvikkaista somekuvistaan ja kannustaa naisia tekemään heitä voimaannuttavia asioita – ”Jos haluan näyttäytyä avonaisen kaula-aukon kera, sen myös teen”
 10. Enkelinsiipinen hanhi jouduttiin lopettamaan – Korkeasaaren asiantuntija: Ei pullaa eikä leipää vesilinnuille
 11. Poliisi otti kiinni miehen, jota epäilee usean alaikäisen tytön seksuaalisesta ahdistelusta Kannelmäessä – Uhrit satunnaisia vastaantulijoita
 12. Poliisi pidätti Helsingin Veräjämäessä kiertäneen varkaan, joka murtautui koteihin asukkaiden ollessa kotona – Yksi asukas kaadettiin kumoon
 13. Polkupyörävarkauksien sesonki kuumenee – Vuorokauden saldo Länsi-Uudellamaalla 22
 14. Koronakevät rojautti uusien henkilöautojen rekisteröinnitkin ennätyksellisen alas – sähköautojen ja hybridien suosio kasvaa edelleen
 15. T24: Eteläisestä Virosta voi olla vaikea löytää majoitusta syyskuun ensimmäisenä viikonloppuna – Silloin ajetaan Rally Estonia

Näytä lisää

Luetuimmat

 1. Nämä 9 Helsingin ravintolaklassikkoa tulisi kokea edes kerran elämässä – "Keittiö ja palvelu ovat olleet ensiluokkaisia kautta aikojen"
 2. Jan Vapaavuori tyrmistyi väitteistä A-studiossa – "Maailmassa ei ole montaa organisaatiota, jossa..."
 3. Jopa kokonaisia roskapusseja jätetään suositulle mattolaiturille – Asukkaalla selkeä näkemys porsastelun syystä
 4. Rantapuistoon tuli Helsingissä grillauspaikat mutta ei julkista vessaa, koska sitä vastustettiin – "Yksilön itsekkyys koituu aina kaikkien haitaksi"
 5. Yksiöiden vuokrat pomppasivat Helsingissä – katso hurjat erot alueittain: Tällä uudehkolla alueella 30-neliön asunnosta pyydetään jo liki 1000 e/kk
 6. Ekonomi Sointu Borg on tunnettu kurvikkaista somekuvistaan ja kannustaa naisia tekemään heitä voimaannuttavia asioita – ”Jos haluan näyttäytyä avonaisen kaula-aukon kera, sen myös teen”
 7. Muutoksia Itä-Helsingin palveluissa: Kontula jäämässä ilman omaa terveysasemaa, Myllypuroa laajennetaan ja Kivikko saa jatkaa toistaiseksi
 8. Poliisi pidätti Helsingin Veräjämäessä kiertäneen varkaan, joka murtautui koteihin asukkaiden ollessa kotona – Yksi asukas kaadettiin kumoon
 9. Kuva: Senaatintorin terassi aukesi hyvin hiljaisena – juomien hintataso jakoi heti mielipiteet
 10. Espoon tämän vuoden väestönkasvusta lähes 100 % vieraskielisiä
 11. Enkelinsiipinen hanhi jouduttiin lopettamaan – Korkeasaaren asiantuntija: Ei pullaa eikä leipää vesilinnuille
 12. Taas uusi saari avautui yleisölle Helsingissä – piskuinen luoto luotsitupineen on saaristo pienoiskoossa
 13. "Sähköauto kulkisi tällä tuotannolla yli 10 miljoonaa kilometriä" – Sipoon jättimäiseen logistiikkakeskukseen asennetaan 4 000 aurinkopaneelia
 14. "Aikataulussa ollaan enää nippa nappa" – Raidejokeri kohtasi vaikeuksia, jotka projektinjohtajan mukaan tässä kohti hanketta ovat "hankala asia"
 15. Eveliina Heinäluoma haluaa Helsinkiin uuden apulaispormestarin – "Tärkeää löytää työttömille reitti työelämään palaamiseen"

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.