Kuva: Autoilijat koukkivat jalkakäytävän kautta esteen ohi  – Liikennesuunnittelija: "Katu tehtiin tarkoituksella hitaasti ajettavaksi"

LIIKENNE Lapinmäentien läpiajoa halutaan ehkäistä kaikin keinoin.

Haagasta Munkkivuoreen kulkeva Lapinmäentie vaikuttaa Helsingin katujen suunnittelukukkaselta kaikkine liikennejärjestelyineen.

Yksikaistaisella ja vilkasliikenteisellä kokoojakadulla ei ole erillistä pysäkkisyvennystä, vaan koko liikenne seisoo sen aikaa, kun bussi ottaa matkustajia kyytiin pysäkiltä.

Helsingin Uutisten lukija todisti tilannetta, jossa auto oli sammunut Ansarintien pysäkin kohdalle ja tukkinut tien. Takana tulevat autoilijat lähtivät ohittamaan autoa kevyen liikenteen väylän puolelta, sillä ajokaistojen välissä on koroke, eikä ohittaminen tiellä ole mahdollista.

Kaupungin liikenneinsinööri Eeva Väistö sanoo, ettei kyseessä ole liikennekukkanen, vaan katu on tehty tarkoituksella hitaasti ajettavaksi, koska sitä ei ole itse asiassa suunniteltu läpiajoliikenteelle lainkaan.

–Lapinmäentietä pitkin saa ajaa, mutta läpiajon haittoja on pyritty välttämään, koska se on myös asuinalueen lähikatu. Hidastinpysäkeillä on haluttu varmistaa jalankulkijoiden turvallisuus pysäkkien lähistöllä siten, että bussin ohittaminen ei ole mahdollista.

Hidastinpysäkki on bussipysäkki ajoradalla. (Juttu jatkuu kartan jälkeen.)