UberPOP-kyytipalvelu lopettaa ainakin vuodeksi – ehti toimia 1000 päivää

Kyydinjakopalvelu oli toiminnassa 1000 päivää.

Uber lanseeraa uudistetun palvelun ensi vuonna. Kuvassa Uberin Suomen maajohtaja Joel Järvinen. Päivi Tuovinen

toimitus

Henkilökuljetuspalveluja tarjoava Uber ilmoitti heinäkuussa keskeyttävänsä kyydinjakopalvelu UberPOPin toiminnan Helsingissä. Kyydinjakopalvelu oli toiminnassa 1000 päivän ajan.

Palvelu jää tauolle tänään tiistaina puoliltaöin, minkä jälkeen Uber ilmoittaa keskittyvänsäuusien toimintojen valmisteluun jakuskien tukemiseen.

Eduskunnan viime huhtikuussa hyväksymä uusi laki liikenteen palveluista vapauttaa kyytimarkkinoita.Uusi laki astuu voimaan heinäkuussa 2018, ja Uber on suunnitellut lanseeraavansa uuden palvelunsa samoihin aikoihin.

– Uskomme, että kyydinjakaminen ja sen kaltaiset palvelut tulevat kasvamaan tulevaisuudessa ja saavuttamaan entistä suuremman roolin suomalaisten arjessa. Aloitamme nyt valmistelut tarjotaksemme suomalaisille vaihtoehtoja, kertoo Uberin Suomen maajohtaja Joel Järvinentiedotteessa.

Ammattikuskeille suunnattu UberBLACK jatkaa toimintaansa ja myös nykyiset taksiyrittäjät voivat tarjota kyytejä alustan kautta.

Uberin suomalaiset työntekijät jatkavat yhtiön työtään yrityksessä.

Uber lanseerasi toimintansa Helsingissä kaksi ja puoli vuotta sitten. Tänä aikana sovellusta on yhtiön mukaan ladattu Suomessa yli 150 000 kertaa, ja palvelun kautta kyytejä tarjoaa useita satoja aktiivisia kuljettajia.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut