Vapaavuori haluaa lisää maahanmuuttajia – TE: "Jos asiakkaat eivät pidä henkilökunnan kielitaidosta, he voivat mennä muualle"

Helsingin pormestari Jan Vapaavuoren (kok) mielestä Helsingin kasvun suurimmat esteet ovat asuntotuotanto, asumisen kalleus ja liian vähän kansainvälistynyt kaupunki, kertoo Talouselämä

–Pääkaupunkiseudulle tarvitaan paljon lisää maahanmuuttajia töihin, Vapaavuori sanoo Talouselämälle.

–Helsingille on luontevaa verrata itseään Tukholmaan ja Kööpenhaminaan. Niiden etuja ovat lähes kaksinkertainen koko ja erityisesti se, että ne ovat selvästi kansainvälisempiä.

Vapaavuori huomauttaa, että Luxemburgin ja Sveitsin kaltaiset maat, joissa on eniten muualla syntyneitä ihmisiä, pärjäävät kaikki hyvin. Suomessa muualla syntyneitä on huomattavan vähän, alle 10 prosenttia.

Vapaavuoren mukaan maahanmuuttoon pitäisi panostaa enemmän myös valtiotasolla.

–Maahanmuuttajien keskittyminen pääkaupunkiseudulle pitäisi huomioida valtionosuuksissa, sillä kotouttaminen vaatii isoissa kaupungeissa paljon resursseja.

–Maahanmuuttoa tarvitaan lisää ja päättäjien on tehtävä kaikkensa, jotta työkykyiset ja -haluiset pääsisivät töihin.

Pormestari ei myöskään vieroksua vieraan kielen yleistymistä kaupungeissa. Viime aikoina on kohistu muun muassa espoolaisesta Sandro-ravintolasta, jossa asiakas ei saanut palvelua suomeksi.

–Ei tietenkään tarvitse . Jos asiakkaat eivät pidä henkilökunnan kielitaidosta, he voivat mennä muualle, Vapaavuori täräyttää.

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut