Helsingin "melumestasta" viime vuotta vähemmän valituksia – Weekend Festivalista 90 palautetta

Hernesaarenrantaa koskevien valitusten määrä on pudonnut viime vuodesta. Helsingin kaupunki on tämän vuoden puolella saanut yhteensä noin kymmenen kielteistä palautetta koko Hernesaaresta, kun viime vuonna melua koskevia valituksia oli elokuun alkuun mennessä tullut pelkästään Hernesaarenrannasta noin 60

Ympäristötarkastaja Timo Koskinen Helsingin kaupungilta kertoo, että tarkkoja syitä palautemäärän putoamiselle ei tiedetä. Siihen ovat kuitenkin voineet vaikuttaa esimerkiksi sää ja tapahtumien luonne. Hernesaarenrannassa on muun muassa konsertti- ja ravintolatoimintaa, mikä tarkoittaa toistuvampaa vilkkautta kuin parin illan mittainen festivaali.

– Palautteet ovat kiinni siitäkin, miten ihmiset ovat kesäaikaan paikalla kaupungissa, Koskinen huomauttaa.

ProjektisuunnittelijaAnne-Mari Leppänen Helsingin kaupungilta kertoo, että Hernesaarta koskevat palautteet sisältävät sekä yksittäisiä palautteita että pidempiaikaista keskustelua asukkaiden ja Hernesaaren eri toimijoiden kanssa. Hernesaarta koskevia palautteita on tullut etenkin Eiran alueelta, mutta myös kauempaa.

Palautteet ovat koskeneet muutakin kuin melua.

– Hernesaaren Rannan osalta annetaan palautetta liiallisesta ravintolamelusta ja kovista bassotaajuuksista. Yleisesti Eiran rannassa annetaan palautetta Rantakesän tapahtumista Pyhän Birgitan puistossa ja muista alueen kesätapahtumista, lisääntyneestä liikennemelusta, roskaantumisesta sekä lisääntyneistä järjestyshäiriöistä, Leppänen kertoo sähköpostitse.

Rantakesän tapahtumat viittaavat konseptiin, jonka kautta kuka tahansa voi järjestää yleisötapahtuman Helsingin ja Espoon rannoilla tiettyjä sääntöjä noudattaen.

Toistaiseksi näyttää siltä, että myös Helsingin Kyläsaaressa järjestetyn Weekend Festivalin palautemäärät ovat pudonneet edellisistä vuosista.

Viime perjantaina ja lauantaina järjestetty elektroniseen musiikkiin keskittyvä festivaali oli poikinut kaupungille torstai-iltapäivään mennessä 90 palautetta. Palautteiden antajia olivat närkästyttäneet esimerkiksi tapahtuman yleinen melutaso ja voimakkaat bassotasot

Viime vuonna Weekend Festival keräsi festivaalin jälkeiseen torstaihin mennessä noin 200 meluvalitusta. Vuonna 2015 valituksia tuli yli 300.

Vs. ympäristöntarkastaja Kirsi Järvisalo Helsingin kaupungilta toteaa, että tarkkoja syitä Weekend Festivalia koskevan palautemäärän kutistumiselle on mahdotonta tietää. Mahdollisia syitä voivat olla esimerkiksi festivaalin päälavan muuttunut sijoittelu tai festivaalipäivien osittain sateinen sää

– Ihmiset ovat saattaneet pitää ikkunoita ja ovia kiinni, joten festivaalin äänet eivät ole kuuluneet niin kovaa. Voi myös olla, että ihmiset ovat alkaneet tottua festivaaliin ja osaavat varautua sen aiheuttamaan meluun, Järvisalo pohtii.

Weekend Festivalia on järjestetty Kyläsaaressa vuodesta 2013 lähtien.

Katajanokalla sijaitseva Allas Sea Pool -merikylpylä taas on poikinut kesän aikana kaupungille vain yhden valituksen. Palautteen antaja oli kokenut ravintolan musiikin olevan liian kovalla.

Lisää aiheesta

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut