Lidlille valmistettu suomalaisolut valittiin maailman parhaaksi – myös toinen suomalainen pokkasi voiton

Pyynikin Käsityöläispanimon valmistama Mosaic Lager on torstaina valittu maailmanlaajuisessa World Beer Awards -kilpailussa maailman parhaaksi olueksi Seasonal Lager -sarjassa. Sarjassa oli mukana lager-oluita, jotka tuodaan markkinoille tiettynä sesonkina.

–Mosaic luotiin vuonna 2016 ravintola Tillikan Oktoberfest-juhlaa varten. Silloinen Olutliiton puheenjohtaja Heikki Kähkönen maistoi oluen ja saimme tavallaan tuotteelle siunauksen. Se vahvisti ajatustamme Mosaicin valmistuksesta jatkossakin. Sen jälkeen valmistimmekin paljon olutta Lidlille, olutmestari Tuomas Pere kertoo panimon tiedotteessa.

Pere uskoo, että kunnianosoitus saa oluen kysynnän karkaamaan käsistä, kuten kävi myös edelliselle kilpailussa palkitulle Ruby Jazz Ale -oluelle vuonna 2016. Tällä hetkellä panimon varastossa ei ole lainkaan Mosaic Lageria.

Kilpailun Flavored Beer Smoke -sarjassa voiton nappasi puolestaan Ruosniemen Panimon valmistama Musta Lomittaja. Makuun perustuvia sarjoja kilpailussa oli yhteensä 68.

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut