Weekend Festivalin jonoista repesi raivo – "Ihmiset on todella kiukkuisia"

Sirkku Aalto

Helsingin Kyläsaaressa parhaillaan käynnissä olevan elektronisen musiikin Weekend Festivalin järjestelyt kuohuttavat. Etelä-Suomen Mediaan yhteyttä ottanut paikallaolija kertoi iltaseitsemän aikaan, että festivaalilla on "melkoinen kaaos jonojen kanssa".

– Ihmiset on jonottaneet tunteja ja mun takana tyypit odottaa vip-lounge lippuja ynnä muuta kahdelta luukulta. Ihmiset on todella kiukkuisia. Tästä tulee paljon valituksia ja järjestyksenvalvojia näkyy jonossa yhä enemmän, paikallaolija kertoo.

Kertomus saa tukea Weekend Festivalin Facebook-sivuilta, jonne monet ihmiset ovat kirjoittaneet kipakoita kommentteja. Osa harmittelee, ettei ehtinyt nähdä festivaalin päälavan avauskeikkaa.

– Varmaan moni olisi halunnut nähdäkin keikan mutta te laitoitte ihmiset jonottamaan 2h alueelle. Very well done, eräs henkilö kirjoittaa sivuilla.

Festivaalin tiedottaja Tomi Lindblom kertoo, että syitä pitkiin jonoihin ovat kiristyneet turvatarkastukset sekä perjantain sateinen sää.

Sateisen sään takia portit festivaalialueelle päästiin avaamaan noin puoli tuntia myöhässä kello 14.30, koska vettä piti pumpata pois alueelta.

Festivaalilla on Lindblomin mukaan käytössä yhtä monta porttia ja töissä yhtä monta turvatarkastajaa kuin aiempinakin vuosina, mutta kiristynyt turvatarkastus on ilmeisesti pidentänyt jonotusaikoja.

– Olemme laskeneet, että porteista pääsee läpi noin 9 000 ihmistä tunnissa, mutta ilmeisesti hieman lisääntyneestä turvatarkastusajasta johtuen se on päässyt viivähtämään. Jos on joutunut puolikin minuuttia enemmän katsomaan kävijöiden laukkuja tai muuta, niin se on ilmeisesti heijastunut jonotuksen pituuteen, Lindblom sanoo.

Yhden kommentin mukaan jonoissa olisi jo pyörtynytkin joku, mutta tämä ei Lindblomin mukaan pidä paikkaansa.

– Pyörtyminen on väärä termi. Yksi nuorehko nainen tuli huonovointiseksi ja järjestyksenvalvojat ottivat hänet pois jonosta. Hän oli ilmeisesti juonut ja syönyt liian vähän sekä jonottanut pitkään. Järjestyksenvalvojat antoivat hänelle vettä ja nuori nainen tuli kuntoon, Lindblom kertoo.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut