Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Tykeistään kuuluisalle sotilassaarelle pääsee taas retkelle – passi mukaan!

Kuivasaaren suljetulle sotilassaarelle tehdään loppukesän aikana kolme opastettua retkeä. Saari sijaitsee kahdeksan kilometrin päässä Suomenlinnasta.

Ensimmäiset retket tehdään lauantaina 29. heinäkuuta kello 11 ja 13.30 sekä sunnuntaina 30. heinäkuuta samaan aikaan.

Saari on kuuluisa tykeistään. Retkellä pääsee ihmettelemään Obuhov 12” -kaksoistykkitornia sekä rannikon parikymmentä muuta museotykkiä.

Eikä sotilassaarella ole pelkästää rautaa. Saaren luonto on kaunis ja sen oma kasviharvinaisuus on nuokkukohokki. Saaressa tehdään myös perhostutkimusta. Lisäksi saaren linnusto on laaja ja monilukuinen.

Retket järjestää Suomenlinnan Rannikkotykistökilta, joka myös huolehtii talkoovoimin museotykkien kunnosta ja hoitaa sekä suojelee saaren ainutlaatuista saaristoluontoa. Yleisöretkiä siviileiltä suljettuun saareen on järjestetty vuodesta 2001.

Kuivasaareen lähdetään Carusellin rannasta Eirasta (Merisatamanranta). Saarelle pääsevät Suomen kansalaiset, mutta mukana pitää olla kuvallinen henkilötodistus tai passi. Ulkomaisia vieraita otetaan sunnuntain jälkimäiselle retkelle.

Retki kestää 3,5 tuntia ja lippujen hinnat ovat aikuisilta 30 euroa ja 5–16-vuotiailta 10 euroa.

Kesän muut retket järjestetään 5. ja 6. elokuuta kello 11 ja 13.30 sekä 12. ja 13. elokuuta kello 11 ja 13.30.

Varaukset tehdään verkossa www.ihalines.fi.