Etkö löydä seuraa Tinderistä? Kokeile näitä sovelluksia

Deittisovellus Tinder mullisti tullessaan koko nettideittailun.

Nopeasti ja monien mielestä vähän liiankin helposti toimiva applikaatio teki seuran etsimisestä internetistä sosiaalisesti hyväksytympää kuin se oli ennen ollut. Enää ei hävettänyt tunnustaa vanhemmilleen tai kavereilleen löytäneensä kumppanin netistä.

Tinder on yhä suosituin, mutta tänä päivänä ei lainkaan ainoa deittisovellus. Sen rinnalle on tullut useita suosiotaan lisääviä applikaatioita, jotka tarjoavat vaihtoehtoja Tinderin kuvaan ja tekstiin pohjaavaan seuranhakuun.

Esimerkiksi Bumblessa "pelataan" kuvien sijaan videoilla. Käyttäjä lataa palveluun videon, joka säilyy esillä 24 tuntia.

Palvelun omien sivujen mukaan Bumble myös valitsee käyttäjälleen sopivia matcheja. Jollei yhteyttä oteta vuorokauden kuluessa, match katoaa. Vain naiset voivat aloittaa Bumblessa keskustelun.

Hieman eri tavalla toimii Happn-sovellus, jossa kumppani löydetään kirjaimellisesti kohtaamisen avulla. Happn tarjoaa matcheiksi ne käyttäjät, joiden ohi tai läheisyydestä olet kulkenut.

Kun kohtaaminen kadulla on suoritettu, voi tykätä ohikulkeneen henkilön profiilista. Jos hän tykkää takaisin, voi keskustelu alkaa.

Kuvien ja videoiden vastapainoksi deittisovellus Willow luottaa tietoon. Applikaatiossa nimittäin potentiaalisen kumppanin kuvan näkee vasta sen jälkeen kun on vastannut ensin tämän kysymyksiin.

Once-sovelluksessa puolestaan halutaan panostaa "syvällisempään" deittailuun. Käyttäjä saa päivässä neljä matchia, jotka sovellus itse valitsee. Sen jälkeen on 24 vuorokautta aikaa molempien tykätä toisistaan, jolloin keskustelumahdollisuus avautuu.

Myös suomalaiset kehittäjät ovat viime vuosina hypänneet mukaan deittiapplikaatioihin. Kaksi tunnetuinta kotimaista sovellusta lienevät Heya ja Klip.

Heya poikkeaa esimerkiksi Tinderistä siten, että käyttäjä saa ilmoituksen heti, kun joku tykkää hänestä, vaikka ei olisi itse tykännytkään kyseisestä henkilöstä. Sen käyttöliittymä on myös suomenkielinen.

Klip on ainoa suomalainen täysin videopohjainen deittisovellus. Profiilia tehdessä käyttäjille esitetään kolme sattumanvaraista kysymystä käyttäjästä ja hänen taustoistaan ja sovellus kuvaa vastaukset sekä käyttäjän reaktiot kysymykseen. Tästä videosta tulee henkilön profiilivideo, jolla seuraa aletaan etsiä

– Video on monelle haastava formaatti, joten mietimme miten kynnystä sen tekoon voisi madaltaa. Tällä tavalla ei tule ennalta mietittyjä vastauksia, vaan reaktiot ovat aitoja, Klipin perustajiin kuuluva Juho Oranen kertoo.

– Päätös tehdä videoita syntyi Tinderin pohjalta. Meillä monilla oli kokemuksia, jossa Tinderissä tulleen matchin kuva oli useita vuosia vanha tai liian edustavalla tavalla otettu. Video näyttää henkilön sellaisena kuin hän on.

Orasen mukaan Klipillä on tällä hetkellä noin 10 000 käyttäjää ja profiilivideoita on katsottu 600 000 kertaa. Sovellus on myös laajenemassa ulkomaille.

Kilpailu on kuitenkin kovaa.

– Se on kovaa. Kilpailemme jokaista markkinoilla olevaa deittiapplikaatiota vastaan. Jos katsoo sovelluskauppoja, näkee kuinka monta niitä oikeasti on. Meillä on kuitenkin selkeästi kilpailijoista eroava tuote ja kasvava kiinnostus sitä kohtaan.

Kokemuksia deittisovellusten käytöstä

Tytti, 22:

Joskus selaan Tinderiä muutamia kertoja viikossa. Joskus saattaa mennä muutamiakin viikkoja, etten avaa sovellusta ollenkaan. Selailen sitä, jos sieltä sattuisi löytymään joku kiinnostava tyyppi. Tinderin lisäksi en käytä muita palveluja.

Meri, 23:

Käytän Tinderiä ehkä kerran viikossa tai harvemmin. Tylsistyessä on kiva jutella jonkun kanssa tai vain selata. En silti kyllä usko, että toimii kumppanin löytämiseen. En käytä mitään muita keinoja.

Liinu, 21:

Käytän Tinderiä 3-4 kertaa viikossa. En koe sitä kuitenkaan toimivaksi. En käytä muita sovelluksia.

Topias, 23:

Käytän Tinderiä noin viikoittain. Tarkoituksena alunperin huvin vuoksi, jotta näkisi millaisia ihmisiä siellä oikein pyörii. Samalla näen, että onkohan naiset musta kiinnostunut ollenkaan kuvien perusteella. Aika paljon se on selailua, mutta kyllä sieltä samalla etsin, jos sattuisi kohdalle joku mukava henkilö ja kiinnostava. Kaipaan parisuhdetta kuitenkin jonku verran. Tinderin lisäksi käytän esimerkiksi Instagramia. Tai no en varsinaisesti ihmisten etsimiseen, mutta olen sieltä kuitenkin löytänyt ihmisiä kenen kanssa oon käynyt treffeillä. Paremmin lopulta ig on toiminut mun kohdalla.

Lue lisää aiheesta

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut