Uusi laulajalupaus Ilta, 20, on upeaääninen kaunotar – sai kenkää kuorosta kykynsä vuoksi

20-vuotias Ilta Fuchs on sellainen tapaus, että hänet monesti kuulee ennen kuin näkee.

Artistitulokkaan voimakas nauru kantautuu korviin jo ennen kuin hän ilmestyy haastattelupaikalle. Se sama ääni on tekemässä naisesta Suomeen seuraavaa laulajatähteä.

– Olen laulanut pikkutytöstä saakka ja laulanut kovaa. Kotona sitä ei yritetty hillitä, vaan vanhempani päinvastoin kannustivat siihen, Ilta kertoo.

Tuolloin pienen tytön lahjaa ei ehkä täysin vielä ymmärretty.

– Olin tuolloin kuorossa ja lauluni ei ollut yhtä heleää kuin muiden. Eräiden harjoitusten jälkeen kuorojohtajani veti minut sivuun ja sanoi "Ilta, nyt on sellainen tilanne, että sinun äänesi puskee muiden läpi". Lensin siis ulos kuorosta, nainen nauraa.

Iltan laulutyylistä kertoo omaa kieltään myös hänen esikuvansa. Laulaja ihailee Beyoncen, Adelen ja Celine Dionin kaltaisia voimakasäänisiä, vahvoja naislaulajia.

Muusikkourasta koko elämänsä haaveilleen artistin unelmat saivat potkua jo muutama vuosi sitten, kun hän pääsi laulamaan kertosäkeen Cheekin Sillat-kappaleeseen. Sen jälkeen hän on kiertänyt räppärin kanssa ja oppinut samalla keikkaelämästä.

– Toistelen aika usein sanaa mieletön, mutta onhan tämä ollut ihan mieletöntä. Saada seurata miten noin iso artisti tekee hommia ja hoitaa asioita. Mieletöntä, Ilta hehkuttaa.

Kuitenkin jo Sillat-biisin aikaan Ilta tiesi, ettei aio jäädä vain räppäreiden kertosäkeiden laulajaksi. Nyt hänen ensimmäinen oma kappaleensa on jo tosiasia. Koukkuun-niminen kappale julkaistiin 7. heinäkuuta.

Kappale kertoo ihmissuhteista ja Ilta halusi heti laittaa itsensä likoon.

– Halusin kertoa omakohtaisista mieskokemuksistani. Se on voimabiisi tilanteesta, jossa ihmistä ei kohdella niin hyvin kuin hän ansaitsisi ja pitää tehdä valinta. Oletko kova ja pidät puolesi vai pyydätkö kiltisti, että voisitko lopettaa.

Omista asioista kirjoittaminen on naiselle helppoa, sillä hän nauttii saadessaan olla avoin persoona.

– Olen aika räiskyvä tyyppi ja tunnen kaiken vahvasti. Sekä kun olen iloinen ja kun olen surullinen. En häpeä sitä. Ainakin minua on helppo lukea.

Eräs asia laulajassa on kuitenkin vielä erikoisempaa. Tai ei ehkä niin erikoista, kun miettii hänen nimeään.

– Minusta nukkuminen on ajantuhlausta. Se on asia, mitä pitää harjoitella kun tottuu tähän artistielämään. Olen sellainen tyyppi, että elämäni tuntuu alkavan kello 18 jälkeen. Onhan nimeni Ilta, hän hymyilee.

Kuka?

Ilta Fuchs on 20-vuotias suomalais-saksalainen laulaja.

Kotoisin Jyväskylästä.

Opiskelee Pop-jazz -konservatoriossa.

Lauloi Cheekin Sillat-kappaleen kertosäkeen.

Ensimmäinen oma kappale Koukkuun ilmestyi heinäkuussa.

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut