Ammutun Sohvi-possun kohtaloa tutkitaan – Poliisi: Emme tienneet karanneista sikaeläimistä

Lemmikkipossu Sohvi ammuttiin lohjalaisen talon pihapiiriin, kun sitä luultiin villisiaksi. Asiasta kertoi ensimmäisenä Iltalehti.

Talon asukas oli soittanut eläimestä hätäkeskukseen, jonka kautta poliisi sai ilmoituksen kiinteistön pihapiirissä olevasta villisiasta. Komisario Petteri Hyytiäinen Länsi-Uudenmaan poliisilaitokselta kertoo, ettei poliisin rekistereissä ei ollut karanneeksi tai kadonneeksi ilmoitettuja sikaeläimiä.

Poliisi ilmoitti sikaeläimestä riistanhoitoyhdistykselle, ja pyysi paikalle mennyttä riistanhoitajaa ensisijaisesti häätämään villisian ja viime kädessä lopettamaan sen, jos se on vaaraksi ja muita keinoja ei ole käytettävissä.

Hyytiäinen sanoo, että poliisi pitää eläintä villisikana, eikä ole kertaakaan puhunut eläimestä lemmikkipossuna.

Sohvi-possun omistaja on tehnyt tapauksesta rikosilmoituksen. Komisario Hyytiäisen mukaan asian tutkinta on käynnissä, mutta tutkinnanjohtajan ollessa lomalla tapausta ei voi kommentoida enempää.

MetsästäjäliitonjärjestöpäällikköTeemu Simeniuspitää tapausta valitettavana, mutta sanoo, että minipossun sekoittaminen villisikaan on täysin mahdollista.