IL: Eikö poliisi erottanut villisikaa lemmikkipossusta? Sohvi-possu ammuttiin pihaan

–Poliisi sanoi minulle, että älä nyt vaan laita tunnekuohussa mihinkään sosiaaliseen mediaan, että poliisi ammututti lemmikkiminipossun, kertoo possun omistaja Timo Laine.

Riistanvartija ampui lohjalaisen pariskunnan lemmikkipossun, kertoo Iltalehti Timo Laineen ja Asta Partasen 7-vuotias Sohvi-minipossu oli lähtenyt karkuteille parin kodista. Possu ehti olla karussa noin tunnin ajan, kunnes Laine huomasi sen kadonneen. Naapuri osasi vinkata Lainen avovaimolle Partaselle Facebook-päivityksestä, jossa Sohvista oli tehty näköhavainto.

Kun Laine pääsi talolle, jossa Sohvi oli havaittu, talon omistaja kertoi riistanvartijan ampuneen villisian talon pihalta.

–He olivat soittaneet poliisille ja poliisi oli tilannut riistamiehen paikalle. Hän oli sitten ampunut meidän lemmikin, kertoo Laine Iltalehdelle.

Laine ihmettelee, miten kukaan ei ole erottanut, että kyseessä oli minipossu, eikä villisika.

–Jos täysissä valaistusolosuhteissa pystyy ampumaan eläintä päähän, niin pitäisi kyllä tunnistuskin onnistua, sanoo Laine Iltalehden haastattelussa.

Riistanhoitajalta Laine ja Partanen saivat ristiriitaisia selityksiä Sohvin kohtalosta.

–Hän sanoi, että tunnisti sen lemmikkisiaksi, mutta oli asukkaiden pyynnöstä hoitanut hävityksen. Myöhemmin illalla kun avovaimoni soitti, niin hän väitti, ettei ollutkaan tunnistanut eläintä minipossuksi ennen ampumista, Laine kertoo Iltalehdelle.

–Poliisi sanoi minulle, että älä nyt vaan laita tunnekuohussa mihinkään sosiaaliseen mediaan, että poliisi ammututti lemmikkiminipossun.

Laine vei minipossun ruumiin Lohjan poliisiasemalle, jossa poliisi totesi sen täsmäävän villisikaan. Laine pitää väitettä järjettömänä. Hän sanoo, että esimerkiksi koko, pään muoto, ruumiinrakenne ja karvoitus ovat eläimillä täysin erilaisia.

Laine ja Partanen tekivät asiasta rikosilmoituksen. Asia ei ole Iltalehden mukaan toistaiseksi edennyt.