0 hälytystä, jälleen kerran – Tuskasta on tullut poliisin paras ystävä

Matti Viljander, Teemu Tuominen, Lotta Suomalainen ja Tiia Mauravaara nauttivat Tuskasta viikonloppuna. Kari Pekonen

Toni Tervo

Tuska-festivaali on Suomen oloissa melko harvinaislaatuinen tapahtuma.

Metallikansan juhla selvisi tänäkin vuonna ilmanpoliisitehtäviä. Virkavaltaa eivät työllistäneet sen enempää humalaisten häiriökäyttäytyminen, tappelut kuin varkaudetkaan.

Näin siitäkin huolimatta, että 20-vuotissynttäreitään viikonloppuna juhlinut metallifestivaaliteki viikonloppuna uuden kävijäennätyksensä: kolmipäiväinen tapahtuma veti Helsingin Suvilahteen 37 000 kävijää.

Katso myös Tuskan kuvagalleria:54-vuotias isoäiti Tuskassa: "Jos en tässä iässä uskalla näyttää millainen olen, niin olen huono äiti"

Vertailun vuoksi: poliisi joutui puuttumaan Kaisaniemen puistossa järjestettyyn Blockfest-erikoiskeikkaan, kun satakunta nuorta yritti pyrkiä luvatta sisään. Poliisi poisti nuoria paikalta.

Komisario Teemu Lappalainen Helsingin poliisista muistelee Tuskan olleen jo vuosikausia rauhallinen tapahtuma. Hän ei kuitenkaan lähde sen kummemmin spekuloimaan harmonian syytä.

–Jos kaikki menee hyvin, niin tarvitseeko ihmisten hyvään käytökseen löytää jokin syy? Jos tilanne olisi toisin päin, niin ehkä sitten asiaa pitäisi pohtia.

Lappalaisen mukaan viikonloppu oli muutenkin rauhallinen, vaikka kaupungilla tapahtui paljon. Tuskan ja Kaisaniemen Blockfestin lisäksi järjestettiin seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen Pride-juhla.

Myös Pride sujui rauhallisesti lukuun ottamatta juhlakulkueen alkupään tapahtumia, kun poliisi puuttui kulkuetta vastustaneeseen mielenosoitukseen. Yhdellä mielenosoittajista oli muovipussissa ulostetta.

Aiheeseen liittyvää

  1. Provinssi ja Guns N' Roses eivät sittenkään verottaneet – Tuska teki uuden kävijäennätyksen 2.7.2017 21:38
  2. 54-vuotias isoäiti Tuskassa: "Jos en tässä iässä uskalla näyttää millainen olen, niin olen huono äiti" 2.7.2017 16:35
  3. Edes hautajaiset eivät estä Jone Nikulan Tuskaa – "Tänä viikonloppuna ei kannata kenenkään sukulaisen kuolla" 27.6.2017 21:00
  4. Tuska, Provinssi, Ilosaari, Pori Jazz... – MTV: Näin Suomen suuria kesäfestareita suojataan nyt terrori-iskuilta 22.6.2017 8:47

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut