Syyttäjä: Sarjakuristaja teki yksityiskohtaisen suunnitelman – puki "tappohanskat" käteen ja yritti naapurissa asuvan tytön kotiin

Kihlakunnansyyttäjä Eija Velitskin mukaan sarjakuristajana tunnettu Michael Penttilä teki yksityiskohtaisen suunnitelman kylmäävän rikoksen toteuttamiseksi. Sirkku Aalto

Sanna Jompero

Sarjakuristajana tunnettu Michael Penttilä joutui jälleen keskiviikkona oikeuden eteen, kun uusinta syytettä koskevan oikeudenkäynnin pääkäsittely alkoi.

Tällä kertaa kylmäävistä rikoksista aiemmin tuomittu Penttilä on syytettynä törkeästä henkeen ja terveyteen kohdistuvan rikoksen valmistelusta.

Kihlakunnansyyttäjä Eija Velitski vaatii miehelle neljän vuoden vankeusrangaistusta.

Syyttäjän mukaan Penttilä teki yksityiskohtaisen suunnitelman naapurissa asuvan 17-vuotiaan tytön tapaamisesta.

Tapaamisen yhteydessä Penttilän oli tarkoitus joko tappaa tyttö kuristamalla tai ainakin törkeästi pahoinpidellä tämä kuristamalla tajuttomaksi ja aiheuttaa hengenvaarallinen tila.

Penttilä asui tytön kanssa samassa kerrostalossa. Rikoksen epäilty tekoaika on 15.1.–16.4.

Penttilä yritti alkuvuodesta päästä väkisin tytön perheen asuntoon yrittämällä avata tuntemattomaksi jääneellä esineellä asunnon ovea.

Keskiviikkona julki tulleen haastehakemuksen mukaan Penttilä yritti roplata asunnon ovea noin 10 minuutin ajan siinä kuitenkaan onnistumatta. Tapahtumahetkellä tyttö oli yksin kotona. Penttilällä oli kädessään mustat nahkahansikkaat, jotka ovat hänen "tavaramerkkinsä" hänen yrittäessä kuristaa kohteitaan.

Kaksi kuukautta myöhemmin mies yritti jälleen lähestyä tyttöä pudottamalla postiluukusta kirjeen

Kirjeessä Penttilä kertoi nähneensä tytön muutaman kerran, kertoi nähneensä tämän kuvia ja pyysi tyttöä ottamaan häneen yhteyttä seurustelutarkoituksessa. Kirjeen tekstistä ilmenee syyttäjän mukaan, että Penttilä on nähnyt tytön muutaman kerran ja tarkkaillut tätä.

Kirjeen pudottamisen jälkeen tytön isä puhutti miestä talon pihalla. Keskustelun yhteydessä tyttö tunnisti miehen samaksi, joka oli aikaisemmin yrittänyt päästään väkivalloin sisään perheen asuntoon.

Syyttäjän mukaan Penttilän oli ollut helppo saada selville missä tyttö asuu, sillä kerrostalon rappukäytävään johtava ovi on lasia ja asunto sijaitsi ensimmäisessä kerroksessa. Ensimmäisen kerroksen asunnosta oli helppo poistua kellarin kautta ilman, että kukaan huomaisi.

Penttilän asunnosta takavarikoitiin nahkakäsineitä.Vuonna 1985 Penttilä tappoi äitinsä kuristamalla.

Mieheltä takavarikoidussa puhelimessa oli kuvia liittyen sadomasokistiseen seksiin, väkivaltaiseen käyttäytymiseen, alistamiseen ja kuristamiseen. Syyttäjän mukaan kuvat ilmentävät Penttilän ihannoimaa toimintatapaa ja tukevat hänen ajatusmaailmaansa.

Penttilä on tunnustanut pudottaneensa kirjeen perheen postilaatikosta.

Mies vangittiin toukokuun alussa ja ollut siitä alkaen vangittuna odottaen oikeudenkäynnin alkamista.

Syyttäjän mukaan Penttilää on pidettävä erittäin vaarallisena ja hänen tulisi suorittaa koko rangaistus vankilassa. FBI on luokitettu miehen sarjakuristajaksi.

Aiheeseen liittyvää

  1. Sarjakuristaja joutuu jälleen oikeuden eteen uusimmista rikosepäilyistä – tästä raskaita rikoksia tehtaillutta miestä nyt syytetään 27.6.2017 14:49

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut