Supon päällikkö: "Terrorismin uhka Suomessa on korkeampi kuin koskaan aiemmin"

Suojelupoliisin talo sijaitsee Ratakadulla Helsingissä. Suojelupoliisi

toimitus

Terrorismin uhka Suomessa on korkeampi kuin koskaan aiemmin, sanoo Suojelupoliisin päällikkö Antti Pelttari

Suojelupoliisi antoi keskiviikkona uuden terrorismin uhka-arvion. Sen mukaan uhka on aikaisempaa korkeampi.

Terrorismin uhkaanostavat Supon mukaan terrorismintorjunnan kohdehenkilöiden aiempaa vakavammat kytkökset terrorismiin sekä Suomen vahvistunut profiili radikaali-islamistisessa propagandassa.

Supo ei kerro tiedotteessaan tarkemmin, mistä ryhmistä on kyse. Aiemmin on kerrottu, että Suomi on ollut mukana ääri-islamistisen Isiksen propagandassa.

Supo kertoo myös ottaneensa käyttöön uuden asteikon, jolla se arvioi uhkaa. Uhka-asteikko on neliportainen, ja sen tasot ovat matala, kohonnut, korkea ja erittäin korkea.

Neliportaisella asteikolla Suomi on nyt asteikon tasolla kaksi, jossa terrorismin uhka on kohonnut.

Kohonneen uhka-arvion takia myös poliisi on tehostanut varautumistaan terrorismiin Suomessa.

– Poliisin perusvalmius on nykyiseenkin uhka-arvioon nähden hyvä. Käytännössä tehostustoimenpiteet tulevat näkymään yleisölle poliisin näkyvyyden lisääntymisenä yleisillä paikoilla ja läsnäolona yleisötilaisuuksissa, poliisitarkastaja Timo Kilpeläinen sanoo Poliisihallituksen tiedotteessa.

Poliisihallitus kertoo ohjeistaneensa poliisilaitoksia tarvittavista toimenpiteistä. Kilpeläisen mukaan poliisi tekee tiivistä yhteistyötä Supon kanssa.

– Poliisi tehostaa tilannekuvan ylläpitämistä, tietojenvaihtoa ja rikostiedustelua. Paljastuneiden tai paljastuvien rikossuunnitelmien osalta tehdään esitutkintaa. Yhteistyötä tehdään myös Rajavartiolaitoksen ja Tullin kesken, Kilpeläinen sanoo tiedotteessa.

Toimintaympäristön jatkuvan muutoksen vuoksi käyttöön asteikko uhkatason kuvaamiseksi. Uhka tasolla 2, kohonnut. #supoinfopic.twitter.com/hA6QfHd921 — Suojelupoliisi (@Suojelupoliisi) 14. kesäkuuta 2017

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.