Puistolassa liikkunut häiriköivä nuorten porukka – Nuorisotyöntekijä: "Alueella velloo"

Puistolan nuorten levottomuus nousi puheenaiheeksi muutama viikko sitten, kun nuorisojoukon epäiltiin pahoinpidelleen 8-vuotiaan pojan. Poliisi ei aloittanut tutkintaa esiselvityksen perusteella Sanna Jompero

Sanna Jompero

Puistolan alueella on liikkunut nuorisoporukka, joka on aiheuttanut erinäisiä ongelmia. Näin toteaa Puistolan nuorisotalon toimintaa viime syksynä käynnistämässä ollut työntekijä.

–Kyseessä on noin seitsemän nuoren porukka, johon kuuluu sekä tyttöjä että poikia.

Nimettömänä pysyttelevän työntekijän mukaan alueella ”velloo”.

–Nuorten energia purkautuu väärin. Ongelma on ollut, että tätä samaista porukkaa on ollut hirveän vaikea saada nuorisotalolle, muun muassa siksi, että siellä on heitä vanhempia nuoria ja aikuisia.

Olemme joutuneet kertaamaan käyttäytymissääntöjä.”

Puistolan kirjaston viereisissä yhteiskäyttötiloissa on jouduttu puuttumaan nuorison käyttäytymiseen, vaikka suuremmilta ongelmilta on vältytty.

–Olemme joutuneet kertaamaan käyttäytymissääntöjä. Tiloissa on ollut myös hieman ilkivaltaa, kertoo kirjastonjohtaja Virpi Jero

Nuorison käytöstä rauhoittaakseen nuorisotalo on tehnyt yhteistyötä kirjaston ja Puistolan peruskoulun kanssa. Levotonta käytöstä on ilmennyt myös koulussa.

–Tietylle levottomuutta tuottavalle ryhmälle on pyritty järjestämään ryhmätoimintaa, joka rauhoittaisi tilannetta, nuorisotyöntekijä kertoo.

Koulupäivän aikana häiriöitä aiheuttaneille oppilaille on järjestetty toimintaa Puistolan peruskoulun yhteydessä sijaitsevan nuorisotalon tiloissa. Nuorisotalolla toimii koulupäivisin välituntinurkka, jossa pitkien välituntien aikana nuoret voivat oleilla ja pelata lautapelejä.

Koillisen nuorisotyöyksikön vetäjä Mirja Silajärvi kertoo, että nuorten tilannetta seurataan alueella aktiivisesti. Keskusteluita myös muiden alueen muiden toimijoiden kanssa on käyty asiasta.

Suurin osa Puistolan alueen nuorista ei aiheuta minkäänlaisia ongelmia käytöksellään.

Helsingin Uutisten tietojen mukaan Puistolan peruskoulussa on suunniteltu alueen koululaisten vanhemmille turvallisuusteemaista vanhempainiltaa ensi syksyksi, joka oli alkujaan pohdinnassa tälle keväälle.

Häiriökäyttäytymistä aiheuttaneiden oppilaiden ja heidän huoltajiensa kanssa on käyty keskusteluita jo keväällä.

Puistolan alueen nuorten hyvinvointi nousi otsikoihin pari viikkoa sitten, kun nuorisojengin väitettiin pahoinpidelleen 8-vuotiaan pojan. Rikosilmoitus ei edennyt poliisin esiselvitystä pidemmälle, koska poliisin mukaan pahoinpitelyä ei ollut tapahtunut.

Useat vanhemmat kertoivat kuitenkin tapauksen yhteydessä somessa tilanteissa, joissa alueella asuvaa lasta oli tönitty, lyöty, uhkailtu tai nimitelty.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut