Jussi Halla-aho FB:ssä: Tähän hallitusyhteistyö kaatui

Sirkku Aalto

Perussuomalaisten vastavalittupuheenjohtajaJussi Halla-aho on kommentoinut tapahtumia, jotka ovat johtamassa nykyisenhallituspohjan hajoamiseen.

Halla-ahon mukaan hän oli kertonut pääministeri Juha Sipilälle (kesk) ja valtiovarainministeri Petteri Orpolle (kok), että "nykyinen hallitusohjelma ja turvapaikkapoliittinen toimenpideohjelma riittävät perussuomalaisille, mutta edellytämme, että yhdessä sovitusta pidetään tarkasti kiinni."

Pääministeri Sipilä ilmoitti Halla-ahon mukaan kuitenkin, etteimaahanmuuttoa koskevien kirjausten nykyistä tarkempi noudattaminen ole mahdollista, ja etteiedellytyksiä hallitusyhteistyön jatkumiselle ole.

Halla-aho kirjoitti maanantain tapahtumista julkisen Facebook-päivityksen iltapäivällä. Sipilä ja Orpo tiedottivat aiemmin iltapäivällä mikroblogipalvelu Twitterissä, ettäedellytyksiä hallitusyhteistyön jatkumiselle ei ole.

Hallituksen hajottamista käsittelevät seuraavaksi kokoomuksen ja keskustan eduskuntaryhmät, jotka kokoontuvat kello 19.30 maanantai-iltana.