Espoon kuolonkolari: Turmaa edeltäneistä hetkistä ehkä kuvatun Periscope-videon katsojat eivät ilmoittaneet nuorista poliisille

Sirkku Aalto

Poliisi ei saanut torstaiyönäilmoitusta suorasta verkkolähetyksestä, jokamahdollisesti näytti Espoon Finnoontiellä torstaina sattunutta kuolonkolaria edeltäneet tapahtumat.

– Tehtävärekisterissä ei ollut ilmoitusta yhdestäkään tällaisesta tapauksesta. Jos meille olisi tullut ilmoitus, että joku ajaa hirveää kyytiä tai humalassa, niin poliisi olisi lähtenyt liikkeelle, kertoo komisario Ilkka Kantola Länsi-Uudenmaan poliisilaitokselta.

Se, eikökukaan ennen turmaamahdollisesti kuvatun live-lähetyksen katsojista ilmoittanut lähetyksen tapahtumista poliisille, on herättänyt ihmetystä.Ilmoituksen onnettomuudesta teki turmapaikan ohi ajaneen bussin matkustaja kello 5.31 ilmeisesti 1,5–2 tuntia turman jälkeen

Poliisi kertoi torstaina epäilevänsä, että onnettomuudessa kuolleista nuorista toinenolisi kuvannut turmaa edeltäneet hetket suorana verkkoon Periscope-sovellukseen kuvatulla suoralla videolla oli useita seuraajia, joista osa myös kommentoi lähetystä aktiivisesti.

Videon yhteydessä näkyy kommentteja, joissa nuoria kehotetaan olemaan lähtemättä päihtyneenä ajamaan. Ainakin yksi kommentoija sanoo myös, että hän aikoo soittaa nuorista poliisille.

Kantola kertoo, että poliisi ei ole etsinyt varmistusta sille, onko sosiaalisessa mediassa levinnyt video onnettomuudessa kuolleen nuoren naisen kuvaama.

– Vaikka se selvitettäisiin, niin videosta ei ole poliisille hyötyä. Videolla ei ole merkitystä, kun ketään ei voi saattaa syytteeseen, Kantola toteaa viitaten turman kahteen uhriin.

Finnoontien onnettomuudessa kuoli nuoren naisen lisäksi nuori mies. Molemmat kuolonuhrit olivat syntyneet vuosien 1995 ja 2000 välillä.

Poliisin mukaan nuoren miehen ajama henkilöauto oli tullut Espoon keskuksen suunnasta ja suistunut kaarteessa tieltä pellolle.

Sekä autoa ajanut mies että kyydissä ollut nuori nainen kuolivat poliisin mukaan välittömästi. Molemmilla heistä oli ollut turvavyöt kiinnitettyinä, mutta törmäyksen voima oli ollut niin raju, että turvavyöt olivat pettäneet.

Turma-auto oli poliisin mukaan sen verran pitkällä ja viettävän maan vuoksi tien pintaa alempana, että sitä ei havainnut tiellä ajavasta henkilöautosta.

Onnettomuudessa kuolleita uhreja on torstain ja perjantain aikana muistettu esimerkiksi turmapaikalle viedyin kynttilöin.

Aiheeseen liittyvää

 1. Espoon kuolonkolarin turmapaikasta tuli "uteliaiden vaelluspaikka" – Poliisi: Älkää parkkeeratko keskelle mutkaa
  9.6.2017 13:57
 2. Kuvat: Kynttilät palavat Espoon traagisen kuolonkolarin uhreille
  8.6.2017 21:51
 3. "Videota ei pidä levittää" – Näin kommentoi rikosuhriasiantuntija Espoon kuolonkolaria
  8.6.2017 19:20
 4. Espoon kuolonkolarin auto löytyi vasta 1,5–2 tuntia ulosajosta – "Bussimatkustaja teki ilmoituksen"
  8.6.2017 14:00

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut